Leijonat raapi nihkeän voiton Itävallasta – näin lauantainen MM-ottelu eteni

Maalikooste: Itävalta - Suomi 7:40
Katso ottelun maalit tästä.

Suomi kohtasi Itävallan jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen kuudennessa ottelussaan. MTV Urheilu seurasi Leijonien ottelua hetki hetkeltä.

Ottelun ykköstähti oli upeasti esiintynyt Kasperi Kapanen, joka oli jäällä alati vaarallinen. Kapanen vastasi Suomen avausmaalista.

Emil Larmi torjui Leijonien maalilla 17 kertaa.

Itävalta-Suomi 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Liveseuranta:

3. erä

Kello 18.37: Maalivahti David Madlener palkitaan ansaitusti Itävallan parhaana pelaajana. Suomen parhaana pelaajana palkitaan Kasperi Kapanen, joka pelasi kiistatta upean ottelun.

60:00: Suomi voittaa 3-1! Päätössummeri soi ja Suomi nappaa täydet kolme pistettä Itävallalta. Maalintekijöinä tänään Kasperi Kapanen, Antti Suomela ja Ahti Oksanen.

59. min: Rantanen tarjoilee hyvän syötön Hartikaiselle, joka tinttaa kuitenkin ohi.

58:08: JÄÄHY! Suomi pääsee vielä ylivoimalle Itävallan epäonnistuneen haaston myötä.

58:08: Maali jää voimaan! Suomi johtaa ottelua 3-1!

58:08: Se on ihan millipeliä, kävikö kiekko keskialueella ennen Oksasen maalia. Tämä voidaan vielä hyvinkin hylätä.

58.08: MAALI! SUOMI 3-1! Ahti Oksanen tuo Leijonille helpotusta, kun hän laukoo pienestä kulmasta kiekon vasempaan yläkulmaan!

Nyt Itävallan valmennus kuitenkin käy keskustelua tuomariston kanssa. Ja linjatuomarit lähtevät tarkistamaan maalia. Onko maali sittenkin paitsio?

56. min: Itävalta lyö vaarallisen maalipaikan, mutta vetoyritys jää liruksi. Larmi torjuu kiekon kulmaukseen.

55. min: Jalonen on nyt viilannut ketjujaan! Vahvaa peliä pelaava Kapanen on ottanut Hartikaisen paikan Rantasen ja Mannisen rinnalla. Hartikainen siirtyy Suomelan ja Kakon ketjuun.

54. min: Rantanen pyörähtää näyttävästi ja yrittää rystyltä, mutta ei onnistu. Maalihanat on supertähden osalta vieläkin avaamatta.

52. min: Kasperi Kapanen laukoo tulisesti ja Madlener pomputtaa kiekon vaarallisesti eteensä. Itävalta saa pelivälineen kuitenkin siivottua väljemmille vesille.

50. min: Marko Anttila saa kiekon vapaasti maalin edustalle, mutta Leijonat-kippari ei saa kunnon osumaa kiekkoon.

48. min: Itävallan trap-pelaaminen luo nyt haasteita Leijonille, eikä Suomi oikein pääse hallitusti Itävallan alueelle. Vaikeahkoa on hyökkäyspeli tällä hetkellä.

45. min: Suomen paras ketju Kapanen-Suomela-Kakko jyllää jälleen Itävallan alueella. Pitkän pyörityksen jälkeen Suomelan laukaus päätyy Madlenerin syliin.

43. min: Leijonien ykkösvitja luo painetta Itävallan alueelle. Hartikainen purjehtii vetopaikkaan, mutta Madlenerilla ei ole vaikeuksia vedon torjumisessa.

41. min: Kapanen purjehtii hurjalla vauhdilla Itävallan alueelle, mutta suomalaisen pikakiiturin laukaus viuhuu Madlenerin torjunnasta ohi.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

Latviassa pelataan parhaillaan Kanadan ja Sveitsin välistä huippukamppailua. Sveitsi johtaa peliä 2-1-lukemin.

Pelissä nähtiin pöyristyttävän sikamainen temppu, kun Kanadan Joe Veleno polkaisi tahallaan Sveitsin Nino Niederreiteria luistimella. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

40.00: Toinen erä on taputeltu! Tässä erässä ei maaleja nähty, joten Suomen 2-1-johdossa mennään yhä.

38. min: Kapanen on taas karata läpiajoon, muttei aivan saa kiekkoa mukaansa, joten tilanne kuivuu kasaan.

36. min: Ahti Oksanen pääsee laukomaan, mutta Madlener nappaa kahmaisee kiekon syliinsä.

34. min: Kapanen-Suomela-Kakko lyö jälleen myllyä käyntiin. Vahvaa pyöritystä, mutta maalintekosektorille ei päästä.

33. min: Nyt ykkösketju myllyttää! Teemu Hartikainen runnoo maalin edustalla, mutta Madlener torjuu.

32. min: Suomen peli on nyt hieman sekaisin, eikä Leijonat pääse kunnolla Itävallan alueelle.

29. min: Antti Suomela kokeili jalkaansa mainoskatkon aikana ja palaa normaalisti kaukaloon seuraavaan vaihtokiertoon. Hieno juttu!

28. min: Itävalta tulee vahvaan hyökkäykseen, mutta Ganahlin laukaus viuhuu ohi.

25. min: Olli Määtän painava kuti osuu voimalla Antti Suomelan jalkaan ja kipeää tekee. Suomela jää kuitenkin vaihtopenkille.

22. min: Jälleen kerran Leijonien kakkosketju saa pitkän ja vahvan hyökkäyksen Itävallan päätyyn. Tällä kertaa vedot maalia kohti jäävät kuitenkin uupumaan.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Kello 17.05: Ensimmäisen erän torjunnat: Emil Larmi 6 ja David Madlener 14.

20.00: Ensimmäinen erä päättyy! Ihan väkevää tekemistä Leijonilta. Suomi johtaa ottelua 2-1 Kasperi Kapasen ja Antti Suomelan maaleilla.

18. min: Rantanen ja Manninen petaavat hienon vetopaikan Lehtoselle, joka täräyttää sydämensä kyllyydestä. Kiekko ei löydä kuitenkaan Leijonien toivomaa osoitetta.

18. min: Pesonen laukoo tulisesti näyttävän harhautuksensa jälkeen, mutta Madlener torjuu. Se olisi ollut hieno maali.

16. min: Kasperi Kapanen riistää kiekon Itävallalta ja tarjoaa hienon syötön toiseen aaltoon Olli Määtälle. Määtän kuti kimpoaa kuitenkin muikkuverkkoihin vastustajien mailoista.

13. min: Itävalta kestää ensimmäisen alivoimansa kunnialla!

12. min: Leijonien ykkösylivoima saa minuutin mittaisen pyörityksen Itävallan päätyyn, mutta vetoyritykset uupuvat.

Itävalta pääsee alivoimalla nopeaan hyökkäykseen ja saakin luotua oivallisen tekopaikan. Larmi kuitenkin torjuu.

11.02: JÄÄHY! Suomi pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Benjamin Nissner lähtee koukkaamisesta kahden minuutin istunnolle! Nyt kiekkoa rysään Leijonat!

10. min: Leijonien kakkosketjun peli toimii hienosti tällä hetkellä. Kapanen tarjoilee kiekon siniviivalle Miika Koivistolle, jonka kudin Madlener kuitenkin torjuu.

9. min: Itävalta pyrkii jatkuvasti iskemään nopeilla vastahyökäyksillä, mikä tuottaa hieman haasteita Leijonille. Tällä kertaa oli Mario Huberin vuoro rynnistää Suomen maalille, mutta kiekko karkasi ratkaisevalla hetkellä.

07:31: MAALI! SUOMI 2-1! Olli Määttä tarjoilee maittavan passin Suomelalle, joka ohjaa upeasti kiekon verkkoon! Suomi johtaa jälleen!

7. min: Kakkosketju luo painetta Itävallan alueelle. Antti Suomela yrittää ujuttaa kiekon vanhanaikaisella rysään, mutta Madlener on valppaana.

7. min: Peter Schneider kokeilee rannelaukaustaan. Larmi poimii korkealle nousseen kudin helposti räpyläänsä.

Aloituksen jälkeen Itävalta lyö huippupaikan, mutta Larmi kestää.

6. min: Mikko Lehtonen tuo kiekon vasemmalta laidalta sisään hyökkäysalueelle ja tarjoilee napakan syötön maalilla päivystänyttä Marko Anttilaa kohti. Anttila ei saa kuitenkaan lapaansa kunnolla väliin.

04.55: MAALI! ITÄVALTA 1-1! Harri Pesonen menettää kiekon keskialueella ja Itävalta kääntää suunnan nopeasti. Dominic Zwerger laukoo kiekon tarkasti Larmin selän taakse.

4. min: Manninen kokeilee David Madlenerin torjuntavirettä, mutta konkarivahti torjuu suomalaissentterin laukauksen helposti.

01:19: MAALI! SUOMI 1-0! Kasperi Kapanen karkaa Kaapo Kakon hyvästä syötöstä läpiajoon ja nostaa kiekon hienosti oikeaan yläkulmaan. Toinen syöttöpiste Olli Määtälle. Mahtava alku otteluun!

1. min: Itävalta luo heti vaarallisen maalipaikan, kun Lukas Haudumin kääntölaukaus jää pomppimaan maalin edustalle Emil Larmin torjunnasta. Suomi selvittää kuitenkin tilanteen.

Ottelu on käynnissä!

Kello 16.17: Joukkueet tulevat jäälle! Ottelu on pian valmis alkamaan.

Kello 16.14: Suomen tehokkain pelaaja näissä kisoissa on ollut Mikko Rantanen seitsemällä tehopisteellään. Leijonien sisäistä maalipörssiä johtavat puolestaan Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen kolmella täysosumallaan.

Kello 16.10: Itävallan riveissä viilettää tänään kaksi huippulupausta, joita on hyvä pitää silmällä. NHL-seura Minnesota Wildin 21-vuotias hyökkääjä Marco Rossi viilettää tänään joukkueensa kolmosketjussa.

18-vuotias David Reinbacher puolestaan puolustaa kolmosparissa. Reinbacheria povataan varattavaksi tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden ykköskierroksella.

Kello 16.04: Itävalta taistelee tällä hetkellä tiukasti säilymisestä MM-kisojen A-tasolla. Joukkue on poiminut viidestä ensimmäisestä ottelusta ainoastaan yhden pisteen ja pitää lohkon jumbosijaa.

Suomen lisäksi Itävalta pelaa vielä Unkaria vastaan.

Kello 16.01: Suomi ja Itävalta kohtasivat MM-kisoissa myös viime keväänä. Tuolloin Leijonat poistui kaukalosta voittajana 3-0-lukemin.

Kello 15.56: Emil Larmi on noussut tässä turnauksessa Leijonien ykkösvahdiksi. Larmi puhui Leijonan iholla -juttusarjassa kovasta painepestistä avoimesti.

Kello 15.52: Leijonat pelaa tänään valkoisilla pelipaidoilla eilisen Unkari-ottelun tapaan. Eilen valkoisissa paidoissa mätettiin seitsemän maalia. Jatkuuko samanlainen tulitus tänään?

Kello 15.49: Joko tänään olisi se päivä, kun Mikko Rantanen avaa kevään maalitilinsä? Rantanen on kerännyt viiden ensimmäisen ottelun aikana seitsemän syöttöpistettä, mutta maaleja ei olla vielä tähden lavasta nähty.

NHL-avut Kaapo Kakko ja Kasperi Kapanen saivat maalihanansa auki eilen Unkaria vastaan.

Miksi Jukka Jalonen vaihtoi Kasperi Kapasen ketjua? Asiantuntija Tero Lehterä iski foliohatun päähän 2:33
Näin C Moren asiantuntijat analysoivat Leijonien ketjumuutoksia.

Kello 15.42: Jalosella on tänään kiireinen päivä. Suomalaisluotsi oli iltapäivällä Jyväskylässä, kun hänet vihittiin Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteiden kunniatohtoriksi.

Jyväskylästä Jalonen palaa Tampereelle helikopterikyydillä.

Jukka Jalonen sai kunniatohtorin arvonimen Jyväskylässä kesken MM-kotikisojen – "Aika kova juttu" 2:36
Jukka Jalonen sai lauantaina kunniatohtorin arvonimen Jyväskylän yliopistossa.

Kello 15.35: Jukka Jalonen teki otteluun muutamia ketjuviilauksia. Kasperi Kapanen ja Joel Armia vaihtavat päittäin ketjuja ja Ahti Oksanen palaa Waltteri Merelän paikalle.