Leijonat teki merkittävän liikkeen – näin Jukka Jalonen perusteli Mikko Rantasen ketjun remonttia

TOP3-Leijonat Itävalta-voitossa: Kasperi Kapanen kentän kunkku – "Ei kahta sanaa" 3:05
Video: TOP3-Leijonat Itävalta-voitossa: Kasperi Kapanen kentän kunkku – "Ei kahta sanaa"

Leijonien ykkösketju rikottiin ensimmäistä kertaa tämän kevään MM-turnauksen aikana, kun Teemu Hartikainen ja Kasperi Kapanen vaihtoivat paikkoja. Mikko Rantasen tähdittämän ykköstrion yhteispeli ei meinannut lähteä kunnolla rullaamaan. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen otti muutokseen lyhyesti kantaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Liike tuli ilmi kolmannen erän puolessa välissä. Leijonien avausmaalista vastannut Kasperi Kapanen hyökkäsi yhtäkkiä Sakari Mannisen ja Mikko Rantasen rinnalla. Teemu Hartikainen viiletti puolestaan Antti Suomelan ja Kaapo Kakon linjastossa.

– Kapanen oli kentän paras pelaaja tänään. Sen takia taimme tuollaisen muutoksen pelin loppuun. Katsotaan, että miten jatketaan tästä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi aiheeseen liittyen.

Kapanen oli samoilla kannoilla Jalosen kanssa. ”Kathellaan ny”, olisi paikallinen saattanut sanoa Tampereen kiekkoareenan ytimessä.

– Siinä ”Rane” (Rantanen) on yksi maailman parhaista pelaajista ja ”Mane” (Manninen) on ihan huikea kaveri. Kiva oli siinä muutama vaihto vetää heidän kanssaan. Katsotaan sitten seuraavassa pelissä, että mitä ne ketjut ovat, Kapanen mietti.

Leijonat oli pitkään tiukoilla Itävallan kanssa. Lopulta taskuun napsahti 3–1-voitto.

– Meille on mennyt koko ajan vähemmän ja vähemmän maaleja. Olemme antaneet todella vähän paikkoja ja toisaalta olemme luoneet paljon tontteja. Pientä terävyyttä toivoisi maalintekoon. Jos voitamme pelejä, olemme tyytyväisiä.

– Loimme nytkin 23 paikkaa tasakentällisin, mikä on keskiarvoon nähden tuplasti enemmän. Sillä tavalla hyviä merkkejä oli ilmoilla, Jalonen jatkoi.

Leijonien turnaus jatkuu tiistaina ottelulla Tanskaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat