Leijonien avainhyökkääjä murahti Ruotsi-pelin käänteestä: "Sylettää!"

Leijonat koki MM-turnauksen ensimmäisen tappionsa, kun se hävisi keskiviikkona Ruotsille voittomaalikilpailun jälkeen 2–3. Suomi menetti ottelussa johtoasemansa ja otteensa, mikä harmitti Leijonien avainhyökkääjää Harri Pesosta. Nyt edessä on rentouden etsimistalkoot.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi johti keskiviikon kamppailua toisen erän jälkeen 2–1. Ruotsi nousi rinnalle, kun Joel Kellman ohjasi Erik Gustafssonin viivaheiton sisään.

Ratkaisua haettiin lopulta rankkareiden kautta. Siellä ainoa onnistuja oli Ruotsin Emil Bemström.

– Totta kai tässä on pettymys puserossa, kun peli oli niin hyvin hallussa meillä. Saimme toisessa erässä käännettyä suunnan. Sen jälkeen oli hyvät asetelmat kolmanteen erään, emmekä pystyneet pitämään niitä. Se sylettää, Leijonien avainhyökkääjä Harri Pesonen totesi MTV Urheilulle.

– Ehkä Ruotsi oli tuon verran parempi tänään. Meiltä puuttui vähän sellaista oikeanlaista pelaamista. Kukaan ei halua tehdä virheitä, mutta kyllä sieltä pitäisi kaivaa vähän sellaista pelimannia esille, kun on sen paikka. Kiekollista ja hyökkäyspeliä pitää saada parempaan iskuun. Oma pää oli ihan varma, siinä ei ollut mitään, mutta hyökkäyspäässä pitää olla vaarallisempi, Pesonen pohti.

Pesonen muistutti siitä, miten viime vuosina Suomen ja Ruotsin pelit ovat olleet tiukkoja, maalin vääntöjä. Mikään ei muuttunut nytkään.

– Olihan tämä selkeästi kovin vastustaja tähän mennessä, Pesonen kehaisi Ruotsia.

Mistä Leijonat hakee petrausreseptiä? Yksilötasolla Suomi saa apuja, kun NHL-puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell liittyvät nyt joukkueen matkaan.

– Ehkä ripasen rentoutta pitäisi saada siihen pelaamiseen – silleen oikealla tavalla. Sieltä hyvät asiat lähtevät kuitenkin rakentumaan, Pesonen mietti.

Millä sitä rentoutta haetaan?

– Hyvä ruoka, sauna ja pieni dippaus järvessä. Mieli rennoksi ja kroppa valmiiksi tulevaan. Ja ehkä 0,0% Karjala, Pesonen hymähti.

Lue myös:

    Uusimmat