Leijonien 57 vuoden Ruotsi-kirous jatkuu! Suomi hävisi MM-trillerin

Ruotsi kaatoi Leijonat jääkiekon MM-kisoissa 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen keskiviikkona Tampereella.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ratkaisu tuli Emil Bemströmin lavasta toisessa laukojaparissa. Suomelta epäonnistui kaikki viisi yrittäjää: Sakari Manninen, Sami Vatanen, Hannes Björninen, Mikael Granlund ja Toni Rajala

Suomi isännöi nyt yhdeksänsiä jääkiekon MM-kotikisoja vuodesta 1965 lähtien. Leijonat on pystynyt Ruotsia vastaan useampaankin tasapeliin, mutta voittoa länsinaapurista se ei ole pystynyt vieläkään ottamaan MM-kotijäällä.

Leijonat jyräsi toisessa erässä

Ruotsi meni avauserässä 1-0-johtoon Ville Pokan syöttövirheen jälkeen – Harri Säterin ohitti Adam Larsson ajassa 11.38. Suomi hukkasi muutenkin paljon kiekkoa puolustusalueellaan.

Toinen erä oli kuitenkin Leijonien. Ensin Mikko Lehtonen ohitti Magnus Hellbergin ajassa 23.38 todella heppoisella laukauksella. Vain kaksi minuuttia myöhemmin asialla oli Sami Vatanen Lehtosen upeasta syötöstä (maalivideot alla).

Joel Kellman tasoitti ohjauksella reilun 46 minuutin kohdalla, kun hän unohtui liian vapaaksi Leijonien maalin eteen.

Tappio oli Suomelle turnauksen ensimmäinen. Sillä on kasassa 10 pistettä neljästä ottelusta, Ruotsi on B-lohkon kärjessä 11 pisteellä.

Leijonat jatkaa turnausta perjantaina, kun se kohtaa Ison-Britannian. Ruotsi jatkaa Yhdysvallat-ottelulla lauantaina.

Samaan aikaan Leijonien ottelun kanssa pelatussa Sveitsi-Slovakia-matsissa nähtiin dramatiikkaa, kun suomalaistuomari joutui jättämään jään pelottavan tapauksen jälkeen (video alla).