Lehti: Suomalaisen Tiinan ja Dubain prinsessan laivaan rynnäköitiin Intian pääministerin käskystä

Järjestö: Dubaissa kadonnut suomalaisnainen löytynyt 1:01

Goan rannikolla tehty rynnäkkö suomalaisen Tiina Jouhiaisen ja Dubain prinsessa Latifa Mohammed bin Rashid al-Maktoumin alukselle oli Intian pääministerin määräämä, väittää intialainen taloussanomalehti Business Standard.

Prinsessa Latifa oli hänen kanssaan matkustaneen Jouhiaisen ja entisen ranskalaisvakooja Hérve Jaubertin mukaan pakenemassa väkivaltaiseksi kutsumaansa isäänsä.

Intian Goan rannikolla pako kuitenkin päättyi, kun aseistautuneet miehet nousivat alukseen, ottivat sen haltuunsa ja palauttivat kolmikon Arabiemiraatteihin.

Paikalla olleiden mukaan prinsessa oli ilmoittanut rannikkovartiostolle vaativansa turvapaikkaa.

Ulkomainen kaksikko pääsi lopulta lähtemään Arabiemiraateista, mutta prinsessa Latifasta ei ole sittemmin kuultu mitään.

Kansainvälinen politiikka taustalla?

Business Standard -lehden mukaan Intian pääministeri Narendra Modi oli antanut rannikkovartiostolle määräyksen rynnäköidä Yhdysvaltain lipun alla kulkeneelle Nostromo-jahdille.

Syynä oli lehden tietojen mukaan maan turvallisuusviranomaisten näkemys siitä, että rynnäkkö on tarpeen maan terrorismin vastaisten ja strategisten tavoitteiden turvaamiseksi.

Lehti perustaa väitteensä nimettömiin ja korkea-arvoisiin hallituslähteisiin.

Rynnäkkö tehtiin 4. maaliskuuta noin 50 kilometrin päässä Goan rannikosta. Virallisesti maan viranomaiset eivät ole kuitenkaan myöntäneet tai kieltäneet tapahtunutta.

Eräs diplomaatti on kuitenkin todennut lehdelle, että rynnäkkö tehtiin Dubaista saadun tiedon pohjalta, jossa kerrottiin alusta käytetyn prinsessan sieppaamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat