Lauri Marjamäeltä suora myönnytys Kärppien isosta voitosta – sarjan aikana tapahtunut valtava muutos

Maalikooste: Ilves - Kärpät 5:30
Videolla maalikooste keskiviikon Ilves-Kärpät-ottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa Kärpät kavensi Ilves-puolivälieräsarjan tilannetta, kun se otti voiton sarjan kolmannesta kohtaamisesta. Isossa kuvassa Kärpät on ottanut huimia kehitysaskeleita. Nyt se oli aidosti parempi joukkue. ”Ansaitsimme voiton”, totesi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kärppien ja Ilveksen sarja alkoi murskajaisilla, kun Ilves jätti oululaisvieraat täysin jalkoihinsa. Sen jälkeen suunta on muuttunut.

– Ensimmäinen peli oli meille kaikille pettymys, emme olleet ollenkaan sarjan tasolla. Sen jälkeen olemme pelanneet maalin pelejä. Ne ovat nyt tasan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ynnäili MTV Urheilulle.

Kärpät oli jo lähellä voittoa maanantaina, kun sarjan toinen kamppailu meni jatkoerään. Silloin Henrik Haapalan maali toi Ilvekselle toisen kiinnityksen.

Se taas laittoi Kärpät ahtaalle.

– Jos olisimme silloin laukoneet maalin, niin tilannehan olisi aivan toinen. Nyt kaikki meni päin persettä, Marjamäki kertasi lähtöasetelmia keskiviikon ottelun alla.

Sarjan kolmannessa kohtaamisessa kaukalossa nähtiin aivan uusi Kärpät. Valkopaitainen vierasjoukkue hallitsi peliä pitkien pätkien ajan, laittaen Ilveksen todella ahtaalle.

– Pelasimme sarjan parhaan pelimme, Marjamäki myönsi suoraan.

– Emme ehkä puolustaneet nyt niin hyvin kuin maanantaina, mutta hyökkäyspeli oli parempaa. Paljon parannettavaa on vielä ja olemme perässä sarjassa. Mutta tärkeä (Juhamatti) Aaltosen maali – sitä me tarvitsimme. Ansaitsimme tuon ensimmäisen kiinnityksen, Marjamäki jatkoi.

Aaltonen ampui 2–1-voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä.

Marjamäki nosti esiin ison huomion puolivälieräsarjan sisältä. Jos vielä alussa Kärpät oli selvästi Ilvestä perässä, nyt tilanne on täysin toinen.

– Olimme isossa kuvassa parempia, Marjamäki sanoi keskiviikon kohtaamisesta ja ison kuvan kehityksestä.

Kärpät sai myös yksilötasolla positiivisia tarinoita. Marjamäkeä miellytti muun muassa se, miten kokoonpanoon nostetut Tuukka Tieksola ja Axel Rindell esiintyivät kolmannessa kohtaamisessa.

– Uudet jätkät toivat raikkautta ja uutta ilmettä. He ovat pelanneet mainiosti A-junioreiden puolella ja auttaneet heidät välieriin. Muutenkin meillä oli hyökkäyksessä kymmenen omaa kasvattia, kolme puolustuksessa ja maalivahti päälle. Kyllä se vähän tuntui siltä, että logo merkkasi. Meillä oli todella sitoutunut ryhmä nyt, Marjamäki kehui.

Sarja jatkuu perjantaina Oulussa. Marjamäen mukaan Kärpät aikoo nyt rauhoittua ennen viikonlopun rutistusta.

– Otamme happea torstaina ja mennään sitten kohti perjantaita. Tärkeää ottaa stressitön päivä tähän väliin. Sen jälkeen mennään taas peräkkäisinä päivinä, Marjamäki sanoi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat