Mainos

Laulaja Nelli Matula MTV:n erikoishaastattelussa: "Rähinän tyypit nauroivat, että mikä ihme muija tämä oikein on"

Espoolaislähtöinen laulaja oli ensimmäinen artisti, joka lähetti demon mukana CV:n Rähinä Recordsille.

Nelli Matula, 20, lähetti Rähinä Records -levy-yhtiöön demon alkuvuodesta 2016. Nyt laulaja on julkaissut kaksi singleä ja musiikkivideon.

– Kyllähän se jännitti, miten ihmiset suhtautuvat. Nyt on niin paljon superlahjakkaita naisartisteja pinnalla. Sitä kysytään paljon, että miten aion erottua naislaulajien joukossa, Matula toteaa.

– En edes halua asennoitua siihen niin, että laulajien välillä olisi jotain kilpailua. Vertailua tehdään aina, se on inhimillistä eikä sille voi mitään. Olen ollut kuitenkin tosi yllättynyt siitä, miten jengi on ollut innoissaan musiikistani. On älyttömän hienoa, että naislaulajia nousee pinnalle. Girl Power! Nyt vaan odotetaan, koska pinnalle nousee uusi Spice Girls, Gimmel tai TikTak.

Nelli Matulan esikoissingle Kato vaan julkaistiin heinäkuun 2016 lopussa. Kappale oli yli kolme viikkoa Spotifyn Top 50 -listalla sekä Suomen virallisella striimauslistalla.

Toinen single Lemmikki julkaistiin lokakuun lopulla ja sitä on striimattu levy-yhtiön tiedotteen mukaan Spotifyssä yli miljoona kertaa. Pete Parkkosen tällä viikolla julkaistun Kohta sataa -kohuvideon ohjanneen Viivi Huuskan kappaleeseen ohjaama provosoiva musiikkivideo julkaistiin joulukuun puolivälissä.

Miten Nelli Matula on päätynyt tähän tilanteeseen?

– Se tapahtui äkkirytäkässä. Ihan pienenä haaveilin siitä, että minusta tulee laulaja, mutta sen jälkeen elämän realiteetit vähän selkeytyivät, enkä pitänyt sitä todennäköisenä. Olen aina harrastanut musiikkia aktiivisesti, soittanut poikkihuilua ja opiskellut laulua Espoon musiikkiopistossa, Matula kertoo musiikillisesta taustastaan.

– Pidin vuoden 2015 välivuotta lukion jälkeen. Opiskelin itselleni kondiittorin paperit ja yksi työharjoittelupaikoistani oli leipomo, jonka omistajat tunsivat Rähinä Recordsilla työskentelevän Andun. Kuulin, että Rähinä hakee uusia artisteja.

Pitkään asiaa harkittuaan Nelli Matula lähetti Kato vaan -kappaleen demon levy-yhtiöön.

– Laitoin mukaan ansioluetteloni. Minulla oli tehtynä melkein valmis markkinointisuunnitelma, että tämä ja tämä minun brändissäni sopisi juuri Rähinän imagoon ja tällaiseen rakoon Suomen musiikkikentässä musiikkini istuisi täydellisesti. Päätin laittaa kaiken peliin, Matula muistelee.

– Myöhemmin selvisi, että Rähinän tyypit nauroivat vedet silmissä, että mikä ihme muija tämä oikein on. Olin kuulemma ensimmäinen artisti ikinä, joka lähetti demon mukana cv:n. Minä laitoin mukaan kaiken. Ihan kuin olisin pyrkinyt eduskuntaan.

"Siinä tuli paniikki"

Kymmenen minuuttia demon lähettämisen jälkeen Matula sai Facebook-kaveripyynnön Rähinä Recordsin taiteelliselta johtajalta Joonas Wörliniltä.

– Siinä tuli kunnon paniikki. Hän laittoi sitten viestiä, että pääsisinkö palaveriin. He olivat tykänneet demostani. Siitä kaikki sitten lähti.

– Halusin Rähinälle, koska se on indie-yhtiö. Ja toki siksi, että musiikkityylini, R&B, sopii lafkan rosteriin, Matula toteaa.

Nelli Matula on tehnyt kaksi ensimmäistä singleään tuottaja Johannes Naukkarisen kanssa.

– Hän on täysin ulkopuolelta. Täällä ei edes tiedetty häntä, ennen kuin lähetin demon. Nyt jälkeenpäin voi miettiä, että tähdet olivat oikeassa asennossa, että niin lahjakas tyyppi oli jo löytynyt osittain omin avuin, Matula sanoo.

Elastinen ja Iso H eivät ole puuttuneet tekemisiimme. He ovat niin valtavan kiireisiä. Ja pienen yhtiön plussapuolia on myös se, että täällä kaikki kannattelevat toisiaan. Mutta jos artisti ei itse tee biisejä ja muutenkin paljon töitä, ei levy-yhtiö voi auttaa loputtomiin. Sen pitää olla minä itse, joka vetää hommaa eteenpäin. Ehkä se on siis hyvä, että Elastinen ja Iso H ovat keskittyneet omiin hommiinsa.

Vauhdikas startti uralle

Matulan ura on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Laulaja kertoo potevansa välillä huonoa omatuntoa asiasta.

– Minulla kävi hyvä tuuri, kun pääsin näin nopeasti levy-yhtiön suojiin. Siitä tulee välillä jopa huono omatunto, kun tietää, miten moni ihminen tuolla haluaisi tätä aivan valtavasti.

– Mutta toisaalta, kyllä minäkin olen tehnyt sen eteen töitä ja haluan tätä myös, laulaja linjaa.

Nelli Matula muistelee kirjoittaneensa ensimmäiset omat biisinsä jo lapsena. Hän kertoo myös kokeneensa pitkään laulujen kirjoittamisen englanniksi helpommaksi kuin suomeksi.

– Se johtuu varmaan siitä, että suomi on kuitenkin äidinkieleni. Siitä ymmärtää niin paljon enemmän. Se on paljon totaalisempaa ja paljaampaa. Suomi on kielenä paljon vaikeampi, Matula toteaa.

Beyoncé on ollut, totta kai, yksi suurimmista esikuvista. Voimaannuttava hahmo, jota ei kiinnosta yhtään, mitä muut ihmiset hänestä ajattelevat. Tai sellaisen kuvan hän itsestään antaa. Hänessä on paljon ihailtavaa. Hän on idolini.

Matula kertoo kuuntelevansa myös paljon jenkkiräppiä.

– Tai mikä nyt lasketaan räpiksi. Kuuntelen paljon Drakea, Tygaa, Chris Brownia. R&B-miessolisteja tulee kuunneltua myös paljon, laulaja kertoo.

– Diggaan hyvin paljon Antti Tuiskun meiningistä. En pelkästään musiikista, vaan kaikesta, mitä hän tekee, miten hän vetää hommansa.

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia Nelli Matulalla on?

– Olen tällä hetkellä tosi onnellinen. Saan tehdä juuri sitä, mitä haluan. Yritän olla tekemättä tätä hirveällä puristusotteella. Kaikki muuttuu niin nopeasti, ja jos tämä kaikki loppuisikin huomenna, olisin silti onnellinen, että voin sanoa saaneeni tehdä tätä.

– Kun tulin promokuvauspäivän jälkeen kotiin, aloin itkeä. Olin niin onnellinen. Tunsin jo sen rekan, mikä tulee kulman takaa päälle. Usein tulee se fiilis, että kohta saan turpaan tosi pahasti. Mutta elämä menee miten menee. Jos tulee turpaan, niin sitten tulee.

Katso Nelli Matulan Lemmikki-musiikkivideo otsikon alla ja kuuntele Matulan debyyttisingle Kato vaan tästä:


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja