Latasitko sinäkin tämän? App Storen savolainen Vilkku-sovellus neljänneksi ladatuin – ei auta kuitenkaan taistelussa koronaa vastaan

Koronavilkku-sovellus julkaistiin tänään, ensimmäisen kuukauden aikana tavoitteena miljoona uutta käyttäjää 1:54
Koronavilkku-sovellus on saavuttanut hetkessä valtavan suosion.

Kuopion seudun joukkoliikenteen sovellus Vilkku nousi hetkessä Applen ladatuimpien sovellusten listalle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maanantaina julkaisema Koronavilkku-sovellus on löytänyt ihmiset nopeasti. Sovellusta on ladattu jo lähes 880 000 kertaa vajaassa vuorokaudessa. THL:n tavoitteena oli alun perin, että sovelluksen ottaisi kuukauden aikana käyttöön miljoona suomalaista.

Valtavan suosion saanut sovellus on kuitenkin saanut osan sovelluksen etsijöistä hämmennyksiin. Applen App Storesta sovellusta ei löytynyt nimellä hakemalla maanantaina.

Toinen Vilkku-sovellus sieltä kuitenkin löytyy nimittäin Kuopion seudun joukkoliikenteen oma sovellus. Tiistaina Vilkku oli App Storen neljänneksi ladatuin sovellus. Sovelluksen avulla pystyy hakemaan muun muassa linja-autojen reittejä ja aikatauluja Kuopion ja Siilinjärven alueella.  

Koronavilkku-sovellus tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet puhelinlaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronavirustartunta. Sovellus ei kuitenkaan kerro mistä, milloin ja keneltä tartunnan olisi voinut saada.

Sovelluksella pyritään ensisijaisesti tunnistamaan ja katkaisemaan tartuntaketjuja. Sen tarkoitus ei ole korvata esimerkiksi jo käytössä olevia hygienia- ja turvaväliohjeistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat