Mainos

Latasitko näitä Googlen sovelluskaupasta? Haittaohjelmaa levitetty pelisovellusten mukana

Google Play -sovelluskaupasta on löytynyt useita haittaohjelmia levittäviä sovelluksia, kertoo tietoturvayhtiö Check Point.

Tietoturvayhtiön mukaan haittaohjelmaa on levitetty laajemmin kuin alun perin uskottiin. Haittaohjelmaa on levinnyt sovelluskaupan kautta marraskuusta 2016 helmikuuhun 2017. Arvioiden mukaan haittaohjelmaa on ladattu noin kahden miljoonan käyttäjän toimesta muutaman kuukauden aikana.

Haittaohjelma löytyi yli 40 eri sovelluksesta, jotka oli listattu sovelluskauppaan suosittujen pelien ohjesovelluksina.

Tietoturvayhtiö ilmoitti löydöistään Googlelle, joka poisti haitalliset sovellukset kaupastaan. Huhtikuun alussa sovelluskauppaan oli jälleen ilmestynyt kaksi haittaohjelmaa levittävää sovellusta, joista niin ikään on raportoitu Googlelle.

Suosituille mobiilipeleille löytyy lukuisia ohjeita ja vinkkejä pelaamiseen tarjoavia sovelluksia. Verkkohuijarit ovat todenneet suosittujen pelien nimillä ratsastavat sovellukset tuottaviksi.

Tietoturvayhtiön havaitseman haittaohjelman sovellusten takana on ilmeisesti kaksi venäläishakkeria. Yhtiön sivuille on listattu kaikki sovellukset, joissa haittaohjelmaa on havaittu. Listalta löytyy esimerkiksi sovellukset "Guide or FIFA Mobile", "Guide for LEGO Nexo Knights" ja "Guide for Pokemon GO".

Sovelluskaupassa tuleekin olla tarkkana ja ladata vain luotettavaksi todettuja sovelluksia. Sovelluksen latausmäärän lisäksi kannattaa tarkistaa sovelluksen arvostelut, joista näkee nopeasti, millaisia kokemuksia muilla lataajilla on ollut.

Lähde: Check Point

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.