Mainos

Lasin hehkua ja helmiä Iittalan juhlavuoden kunniaksi

Kerttu Nurmisen taidokkaat lasikulhot ja Harri koskisen veistoksellinen kaadin juhlistavat 125 vuotta täyttävää Iittalaa. Designmuseon Lasihelmet – Iittala 125 -näyttelyssä on syyskuuhun asti esillä Suomalaisen muotoilun taidonnäytteitä.

Vaikka Iittalan valikoimiin kuuluu nykyään paljon muutakin kuin lasia, on lasin muotoilu ja tuotanto yhä Iittalan ydinosaamista. Iittala on syystä ylpeä muotoilijoiden ja käsityöläisten kuten lasinpuhaltajien saumattomasta yhteistyöstä, minkä tuloksena on syntynyt lukuisia klassikoita.

Kerttu Nurmisen elegantit kulhot

Lasitaiteilija Kerttu Nurminen on suunnitellut juhlavuoden kunniaksi upeat lasikulhot. Taidokkaat, suupuhalletut kulhot heijastavat kauniisti valoa. Kulhoja on saatavana juhlavuoden sinisenä sekä mustana, ja ne ovat myynnissä vain tämän vuoden ajan.

Harri Koskisen ylväs kaadin

Harri Koskinen, Iittala (kuva: Timo Junttila)

Muotoilija Harri Koskinen suunnitteli juhlan kunniaksi hehkuvan punaisen kaatimen. Linjakas ja yksinkertaisen kaunis karahvi kestää sekä katseet että käytön. Kerttu Nurmisen kulhojen tapaan myös Koskisen karahvit tehdään käsin, suupuhaltamalla.

Sekä kulhoissa että karahvissa on normaalin Iittala-tarran lisäksi erikoistarra: Iittala 125 v.

Kartio-lasien uusin tulokas

Kaj Franckin suunnittelema klassikko on saanut uuden lahjapakkaukseen, johon on koottu sarjan neljä suosikkiväriä: ruskea, meren- ja mustikansininen sekä sammaleenvihreä. Ruskea on sarjan uutuus, jota on toivottu täydentämään Iittala-tuotteiden maanläheistä väripalettia. Suunnittelija itse suosittelee, että kattauksissa käytettäisiin rohkeasti useita Kartion värejä.

Taidelasin helmiä Designmuseossa

Designmuseon kesän 2006 suurnäyttely Lasihelmet – Iittala 125 esittelee Iittalan tuotannon upeimmat saavutukset. Ensimmäistä kertaa katsojalla on mahdollisuus tutustua samassa näyttelyssä Iittalan kaikkien taiteilijoiden tuotantoon.

Lasin valmistus on kiehtova tarina hiekasta upeiksi taide-esineiksi ja arkipäivän tuotteiksi. Tärkeä tehtävä tässä prosessissa on lasinpuhaltajilla ja muilla ammattimiehillä, joiden taidot ovat siirtyneet sukupolvilta toisille. Designmuseon näyttely kertoo oikeutetusti myös henkilöistä lasiesineiden takana: suunnittelijoista ja puhaltajista.

Designmuseo 19.5. – 10.9.2006
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki, www.designmuseo.fi

MTV3-VM (19.6.2006)
Kuvat: Timo Junttila ja Ulla Paakkunainen (Iittala Group)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.