Mainos

Lapsiperheen persoonallinen antiikkikoti

Hanna Pulla-Kankimäki ja hänen miehensä O-P Kankimäki sekä pikkuinen Lili asuvat Olkkalan kartanoon kuuluvassa 1900-luvun alusta peräisin olevassa vanhassa tallirakennuksessa, johon kuuluu myös vaunuvaja. Paitsi kolmihenkisen perheen koti, täällä on myös suuri vuokrattava juhlatila sekä työtiloja kipsitöiden tekemiseen.

Olohuone on suorastaan häkellyttävä runsaudessaan. Kahteen suuntaan avautuvat ikkunat runsaine verhoasetelmineen tuovat huoneeseen paljon valoa. Erilaiset istuinryhmät rytmittävät tilan mukavasti eri osiin. Ruokailutila on kustavilaistatyyliä. Valkoinen ja kulta ovat pääväreinä. Kultaa on runsaissa ovaalin muotoisissa Hannan tekemissä kipsikehyksissä ja upeassa peilinkehyksessä. Myös lampetit ovat kullanhohtoisia ja niitä onkin kodissa paljon, sillä tunnelmallinen pienten lamppujen tuoma valo on Hannalle mieleen.

Hanna arvostaa kaikkea vanhaa ja perittyä. Pieni suloinen Lili saa tottua pienestä pitäen runsaaseen ja koristeelliseen kotiin.

"Koti on elämistä varten", Hanna sanoo ja muistaa, kuinka hän itsekin veljensä kanssa sai temmeltää antiikkikodissa aivan vapaasti. "Jos joku menee rikki sen voi korjata, eikä meillä ole täällä mitään oikeita antiikkiaarteita."

Intarsiatyöllä koristeltu kaappi on taidokasta työtä. Sen päällä on musiikillinen kokonaisuus. Taulun kuva on julisteesta, mutta se on saatu vanhan näköiseksi lakkaamalla. Soittimien lomassa on myös viuhka, naisellinen ja viehkeä asuste herkille rokokoonaisille! Ei ihme, että Hanna keräilee niitä. Kauniita viuhkoja on siellä täällä sopivissa paikoissa kuin pieniä tauluja. Ikkunalla avonainen viuhka toimii myös näkösuojana.

Makuuhuoneessa on keväänvihreää ja keltaista. Seinien vihreät paneelit on tehty kipsistä. Niiden rajaama alue on tapetoitu herkän vihreällä moiré-tapetilla. Paneelit ovat myös sängyn vastakkaisella seinällä. Kampauspöytä on ehdoton kaluste tässä ympäristössä ja tietysti varustettuna kaikilla tarpeellisilla esineillä. Eikä niistä vähäisin liene sammakko suudelmaansa odottamassa!

Kylpyhuone on somistettu kaikkialla kasvavalla silkkisellä muratilla. Köynnös ja kauniit kipsikoristeet tekevät kylpyhuoneesta pikku kylpylän.

(T.i.l.a. 29.8.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.