Lämmin talvisalaatti 10.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg

1,5 dl punaisia linssejä
vettä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 laakerinlehti ripaus suolaa

300 g kaalia
1 punasipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

1. Huuhtele linssit kattilassa kylmässä vedessä. Jätä vettä sen verran, että linssit ovat veden alla.
2. Kuori sipuli, halkaise se ja tee siihen viiltoja. Kuori valkosipulin kynsi ja tee siihenkin viiltoja.
3. Lisää kattilaan sipuli, valkosipuli, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Keitä noin 10 minuuttia.
4. Poista kova keskus kaalista ja suokaloi se sitten.
5. Kuori punasipuli ja valkosipuli ja hienonna ne.
6. Lisää suikaloitu kaali, puna- ja valkosipuli kattilaan ja anna hautua hetki kannen alla. Jätä kaali kuitenkin rapeaksi.
7. Mausta viinietikalla, öljyllä, suolalla ja pippurilla.
8. Paista salaatin seuraksi pihvit esimerkiksi porsaan fileestä. Mausta pihvit suolalla ja viherpippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat