Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lämmin kantarellisalaatti ja suppilovahverohillo 29.8.2001

Julkaistu 30.08.2001 13:18

Toim. Kati Nappa

Vieraana ruokatoimittaja Marita Joutjärvi valmistamssa lämmintä kantarellisalaattia ja kertomassa Suomen ruokasienet CD- Factasta.

Lämmin kantarellisalaatti


1 pieni amerikansalaatti
1/2 kurkkua
3 tomaattia
100 g pekonia
1 sipuli
1/2-1 l kantarelleja ja saaliin mukaan muita paistettavia sieniä
4 dl vaaleita leipäkuuutioita
1 dl mantelilastuja

1. Huuhdo ja valuta kasvikset. Revi amerikansalaatti laakean vadin pohjalle. Leikkaa kurkku ja tomaatti erittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele päälle.
2. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja pienennä kantarellit.
3. Kuumenna pannulla ensin pekonipalat. Lisää mukaan sipulisilppu ja sienet. Sekoittele hetki.
4. Paahda toisessa teflonpannussa leipäkuutiot ja mantelilastut kauniin ruskeiksi.
5. Kaada salaattivadille ensin pekoni-sipuli-sienisilppu ja sitten rapeaksi paahtuneet leipäkuutiot ja mantelilastut.
6. Tarjoile heti ruokaisana syyssalaattina. Halutessasi voit lorauttaa tilkan ranskalaista salaatinkastiketta kostukkeeksi. Vinkki: Käytä salaattipohjassa eri salaattilajikkeita. Salaattin sopivat myös suppilovahverot, tatit ja herkkusienet.

Suppilovahverohillo


1,5 -2 dl tuoreita tai 4-5 dl pakastettuja suppilovahveroita

Liemi:

0,5-2 l vettä
1,5 dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
3/4 tl suolaa
1,5 dl hillosokeria
1. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja mausteet.
2. Kiehuta ja lisää sienet mukaan kiehumaan noin 20 minuutiksi.
3. Lisää nyt hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita. Suppilovahvero sopii erityisen hyvin hirvipaistin, jänispadan tai lammaspateen kera.

Vinkki: Hienonna mukaan kiehumaan sipuli tai kaksi. Tee hilloa syksyllä valmiiksi tai talvella pakastetuista suppilovahveroista. Käytä hillosokeria, koska sen kanssa hillosta tulee mukavan kiinteää. Hillottavaksi sopivat myös siitakesienet.

Lisää aiheesta:

Tutkimus: Optimistit ovat samanlaisia, mutta pessimistien "nihkeily" on uniikkiaNoin 1 200 hakemusta vuodessa: Näin paljon maksaa erityiskilpi autoonLyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"Pyöräilijän härski temppu toi läjän päiväsakkoja – muut joutuivat hätäjarruttamaanMuovikasseja ostetaan S-ryhmän kaupoissa entistä vähemmän – tässä syyRadon edelleen merkittävä riski suomalaisille – jopa 270 syöpätapausta vuosittain
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:08
    Ihminen

    Tutkimus: Optimistit ovat samanlaisia, mutta pessimistien "nihkeily" on uniikkia

  • 18:58
    Autot

    Noin 1 200 hakemusta vuodessa: Näin paljon maksaa erityiskilpi autoon

  • 17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • 16:01
    Liikennevalvonta

    Pyöräilijän härski temppu toi läjän päiväsakkoja – muut joutuivat hätäjarruttamaan

  • 14:42
    Muovi

    Muovikasseja ostetaan S-ryhmän kaupoissa entistä vähemmän – tässä syy