Lämmin kantarellisalaatti ja suppilovahverohillo 29.8.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana ruokatoimittaja Marita Joutjärvi valmistamssa lämmintä kantarellisalaattia ja kertomassa Suomen ruokasienet CD- Factasta.

Lämmin kantarellisalaatti


1 pieni amerikansalaatti
1/2 kurkkua
3 tomaattia
100 g pekonia
1 sipuli
1/2-1 l kantarelleja ja saaliin mukaan muita paistettavia sieniä
4 dl vaaleita leipäkuuutioita
1 dl mantelilastuja

1. Huuhdo ja valuta kasvikset. Revi amerikansalaatti laakean vadin pohjalle. Leikkaa kurkku ja tomaatti erittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele päälle.
2. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja pienennä kantarellit.
3. Kuumenna pannulla ensin pekonipalat. Lisää mukaan sipulisilppu ja sienet. Sekoittele hetki.
4. Paahda toisessa teflonpannussa leipäkuutiot ja mantelilastut kauniin ruskeiksi.
5. Kaada salaattivadille ensin pekoni-sipuli-sienisilppu ja sitten rapeaksi paahtuneet leipäkuutiot ja mantelilastut.
6. Tarjoile heti ruokaisana syyssalaattina. Halutessasi voit lorauttaa tilkan ranskalaista salaatinkastiketta kostukkeeksi. Vinkki: Käytä salaattipohjassa eri salaattilajikkeita. Salaattin sopivat myös suppilovahverot, tatit ja herkkusienet.

Suppilovahverohillo


1,5 -2 dl tuoreita tai 4-5 dl pakastettuja suppilovahveroita

Liemi:

0,5-2 l vettä
1,5 dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
3/4 tl suolaa
1,5 dl hillosokeria
1. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja mausteet.
2. Kiehuta ja lisää sienet mukaan kiehumaan noin 20 minuutiksi.
3. Lisää nyt hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita. Suppilovahvero sopii erityisen hyvin hirvipaistin, jänispadan tai lammaspateen kera.

Vinkki: Hienonna mukaan kiehumaan sipuli tai kaksi. Tee hilloa syksyllä valmiiksi tai talvella pakastetuista suppilovahveroista. Käytä hillosokeria, koska sen kanssa hillosta tulee mukavan kiinteää. Hillottavaksi sopivat myös siitakesienet.

Lue myös:

    Uusimmat