Lammas-possukaalipata

  • 300-400 g lampaan/karitsan lapaa (luutonta, rasvatonta)
  • 300-400 g porsaan lapaa (luutonta, rasvatonta)
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 600-800 g kerä- tai kurttukaalia
  • 2-3 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (1 tl kuminoita)
  • tuoretta tai kuivattua meiramia tai oreganoa
  • 1-2 rkl siirappia

- 1. Leikkaa lihat isohkoiksi paloiksi. Lohko sipulit ja pätki porkkanat. Suikaloi kaali.
- 2. Paahda lihapaloja padassa tai paistokasarissa hetken aika. Nakkaa sekaan sipulit ja porkkanat ja kuullota hetki.
- 3. Lisää kaali ja pehmitä hetki ennen mausteiden ja veden/kasvisliemen lisäämistä. Jos haluat, voit kuullottaa kaalin erikseen ja lisätä pataan kutistuneena.
- 4. Hauduta pataa hyvin miedolla lämmöllä vähintään yksi tunti. Tarkista maku välillä ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa ruisleivän ja puolukkasurvoksen kera.

Vinkki: voit valmistaa padan myös seuraavasti: valitse iso uunivuoka, voitele se öljyllä, levitä silputtu kaali pohjalle ja sen päälle liha-, porkkana ja sipulipalat. Ripottele sekaan mausteita ja lisää lientä vain 1-2 dl. Peitä paistokelmulla tai sujauta isoon paistopussiin. Kypsennä uunissa 150 asteessa pari tuntia. Ehdit hyvin vaikka lenkille siinä välissä.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat