Mainos

Lama ei näy hääbudjetissa

Vaikka lamasta ja lomautuksista kärsii koko maa, eivät tulevat morsiusparit näe syytä pihistellä hääjärjestelyissä. Päinvastoin!

Häät&Rakkaus-messuilla julkistetun Suuren häätutkimuksen mukaan keskimääräinen hääbudjetti on 7332 euroa, kun se vuonna 2005 Helsingin yliopistolle tehdyn tutkimuksen mukaan oli 7041 euroa (pro gradu, Pauliina Harjula 2005).

– Hämmästyttävää kyllä myös 1990-luvun laman aikana häihin panostettiin enemmän kuin ennen lamaa. Epävarmassa yhteiskunnallisessa tilanteessa tuntuu olevan tarvetta panostaa tarjolla oleviin ilon aiheisiin, kuten lähipiirissä järjestettäviin häihin. Avioliittoja myös solmittiin ennätysmäärä vuonna 2008, mikä osaltaan kertoo pehmeiden arvojen tärkeydestä juuri näinä aikoina, kommentoi päätoimittaja Sari Yli-Salomäki HÄÄT-lehdestä.

Sormukseen panostetaan enemmän kuin koskaan

Kuvassa Bridal Awards 2009 -voittaja: Vuoden kaunein sormus, Tunteidenvuori.

Vastaajien mielestä sopiva summa vihkisormukselle oli keskimäärin 733 euroa, mikä on enemmän kuin aiemmissa tutkimuksissa.

Valko- ja keltakultaa suosii 90 prosenttia vastaajista ja timantteja halusi 71 prosenttia vastanneista. Vihkisormus olikin tutkimuksen mukaan kallein päällepantava elementti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.