Lakkiaissää ukkosten, rakeiden ja hirmuhelteiden armoilla – sitten seuraa raju viileneminen: Katso ennuste paikkakunnallesi

Sääkartat hohkaavat punaisina – helle-ennätykset rikkoutumassa 2:51
Katso myös: Sääkartat hohkaavat punaisina – helle-ennätykset rikkoutumassa

Loppuviikko on edelleen helteinen, mutta sade- ja ukkoskuurot yleistyvät.

Luvassa on mahdollisesti rankkoja sateita, ja kaupunkitulvat ovat mahdollisia, kertoo Foreca. Lämpötilat kipuavat paikoitellen 28–29 asteeseen.

– Sää on enimmäkseen heikkotuulinen, mutta ukkoskuurojen yhteydessä tuuli voi olla hetkittäin puuskaista. Ukkosten yhteydessä myös raekuurot ovat mahdollisia, meteorologi Sara Salonen kertoo tiedotteessa.

Loppuviikolla ukkosta esiintyy alkuviikkoa suuremmalla alueella. Sadetta voi Salosen mukaan tulla 10–30 millimeträ.

– Ja nämä sadekertymät voivat tulla hyvinkin lyhyen ajan sisällä.

Viileneminen edessä

Lauantaina koulujen päättäjäisten ja lakkiaisten viettäjät saavat jännittää sään suhteen. Lämpötilat nousevat jopa 29 asteeseen, mutta kuuropilviä ukkosineen nousee taivaalle suuressa osassa maata, ja ukkospuuskat ovat mahdollisia.

Viikon vaihtuessa luvassa saattaa olla ilmojen raju viileneminen. Päivälämpötilat jäävät osin korkeimmillaankin 20 asteen alle, Lapissa jopa kymmenen asteen tuntumaan. Myös sateille on luvassa jatkoa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan 20 astetta ylittyy tiistaina vielä maan itäosassa ja kaakossa, mutta lounaassa, lännessä ja pohjoisessa jäädään 15–20 asteen vaiheille, Salonen arvioi.

Katso viiden vuorokauden sääennuste paikkakunnallesi!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat