Laila Snellman avautui malliajoistaan – kuuntele!

Mallimamma Laila Snellman kertoo Radio Novan haastattelussa nuoruusvuosistaan ja omista malliajoistaan.

Paparazzi-mallitoimiston johtaja Laila Snellman on kansainvälinen nainen. Hänen äitinsä on espanjalainen, joka sisällissodan takia joutui jättämään kotimaansa ja muuttamaan Ranskaan. Snellman kertoo, että heidän kotonaan puhuttiin äidinkielenä ranskaa. Hän itse syntyi Puolassa, johon perhe ajautui isän diplomaattiuran takia.

– Muutimme Varsovasta Kööpenhaminaan, sieltä Ankaraan. Vuonna 1962 kävin Suomessa ensimmäistä kertaa. Muistan aina, millainen lentokenttä oli: se oli pelkkä parakki. Myös lumen näkeminen oli aika eksoottista, Snellman muistelee.

Perheen matka jatkui Sveitsiin ja sieltä he palasivat puoleksitoista vuodeksi Suomeen, jonka jälkeen edessä oli muutto Kaliforniaan. Sieltä vanhemmat lähettivät 16-vuotiaan Snellmanin ja hänen siskonsa Suomeen lukioon. Muu perhe jäi maailmalle.

Snellman kertoi pohtineensa useasti miten tuli jääneeksi Suomeen.

– Suomi on äärimmäisyyksien paikka ja täällä syntyminen auttaa ymmärtämään suomalaisuutta hyvässä ja huonossa. Mutta kyllä täällä on raskas ilmapiiri, haastava paikka.

Snellman muistelee myös omia malliaikojaan. Kehen hän törmäsi hississä mallimatkallaan? Entä millaista oli perustaa Suomen ensimmäinen mallitoimisto ja luoda alalle tietyt toimintakuviot ja lainalaisuudet? Snellman kertoo myös millaista mallia nyt haetaan.

Kuuntele Laila Snellmanin koko haastattelu!


sunnuntaisin klo 13-14.


MTV3 Helmi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja