Mainos

Laihdutuspilleri, joka lisää halukkuutta?

Tiedemiehet kehittävät lääkettä, joka sekä lisäisi naisen seksuaalista halukkuutta että vähentäisi hänen ruokahaluaan.

Edinburghilainen tutkimuslaitos on kehittämässä lääkevalmistetta, joka olisi ratkaisu sekä haluttomuuteen että lihavuuteen. Toistaiseksi ihmelääkettä on testattu vasta eläinkokeissa. Naaraspuoliset apinat ja päästäiset ovat lääkettä syötyään lisänneet urospuolisille eläimille suuntaamiaan paritteluviestejä (apinalla huulten nuoleminen ja silmien räpyttely, hiirillä takapuolen näyttäminen ja hännän heiluttaminen). Samaan aikaan eläimet ovat syöneet peräti kolmanneksen vähemmän kuin normaalisti.

Edinburghissa toimivan lääketieteellisen tutkimuslaitoksen edustaja, professori Robert Millar kertoo tutkimusryhmän tavoittelevan pilleriä, jolla saavutettaisiin vastaavanlaiset tulokset myös naisilla. Tiedemiehet arvioivat hankkeen olevan mahdollinen kymmenen vuoden sisällä.

Shutterstock

Ryhmä on keskittynyt tutkimaan kakkostyypin gonadotrofiinia vapauttavaa hormonia. Scotland on Sunday -lehdelle antamassaan haastattelussa professori Millar kertoi, että kyseinen hormoni vaikuttaa aivoissa niillä alueille, joiden uskotaan vaikuttavan lisääntymisviettiin.

- On aikamoinen lääketieteellinen ponnistus päästä vaikuttamaan libidoon. Joten seuraava vaihe on kehittää lääke, joka simuloi tämän hormonin toimintaa, totesi professori Millar BBC:lle.

Professori Millar totesi lehden haastattelussa, että voisi olla mahdollista tuottaa halukkuutta lisäävä ja ruokahalua vähentävä valmiste myös miehille, mutta hänen mukaansa kokeita on toistaiseksi tehty vain naaraspuolisilla koe-eläimillä.

Haluttomuuden taustalla parisuhde

Jopa 40% naisista arvellaan kärsivän haluttomuudesta jossain elämänsä vaiheessa. Psykologien mukaan naisen haluttomuudessa on kuitenkin useimmiten kyse psykologisista kuin biologisista tekijöistä. BBC Newsin haastattelema psykologi Lesley Perman-Kerr totesi, että joillakin naisilla kyse on todella libido-ongelmista, mutta kaikkein yleisin syy haluttomuuteen on kuitenkin parisuhde ja sen ongelmat. Tätä ei kuitenkaan haluta myöntää, vaan syytä etsitään suhteen ulkopuolelta.

- Kun pariskunnat tulevat luokseni, kun seksi ei suju, he haluaisivat kaikkein vähiten käsitellä parisuhdettaan. He haluavat uskoa, ettei asialla ole mitään tekemistä heidän parisuhteensa kanssa, Perman-Kerr toteaa.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: BBC News

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.