Mainos

Lahtisen leski murtui toimittajien edessä

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta saamaansa vankeusrangaistusta Keski-Euroopassa useita vuosia pakoillut leski Maija-Liisa Lahtinen näyttäytyi tänään Tampereella.

Todistajaksi tyttärensä oikeudenkäyntiin kutsuttua Lahtista ei voitu vangita, koska käräjäoikeus oli myöntänyt hänelle koskemattomuussuojan oikeudenkäynnin ajaksi.

Lahtinen murtui puhuessaan toimittajille ennen todistustaan.

- En ole täällä lomaa viettämässä, vaan tulin tänne Tampereen käräjäoikeuden laamannin kutsusta. Olen tavannut vanhan äitini, hän on 90-vuotias ja sokeutunut tänä aikana. Se tapaaminen oli minulle tietysti hyvin tärkeä, koska se saattaa olla viimeinen, Lahtinen sanoi ääni murtuen.

- Olen elänyt niin pitkään yksin ja yksinäisyydessä, että kyllä Suomeen tulo tuntuu hieman oudolta. Olen ollut täällä perheeni kanssa, mutta tämä on ollut myös hyvin raskasta henkisesti. Lähden täältä varmasti sitten kun minua ei enää tarvita, Lahtinen totesi.

"En ole tehnyt rikosta"

Lahtisen mukaan hän pakoilee, koska vankeusrangaistus on langetettu väärin perustein. Kavallustuomio perustuu lesken mukaan Urpo Lahtisen raha-asioita hoidelleen Pekka Paavolan valheelliseen todisteluun oikeudenkäynnissä.

Liki kolmen vuoden kavallustuomion saanut Lahtinen vakuutti olevansa syytön.

- Minä en ole tehnyt rikosta. Uskon, että Suomen korkein oikeus ottaa asiani vielä uudelleen käsiteltäväksi ja voin saada elämäni vielä takaisin.

Toimittaja Tuula Malin haastatteli Lahtista Tampereella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.