Mainos

Lahtelaismiehen epätoivo: Vuokralainen teki täystuhon – asunnosta löytyi 50 huumeneulaa, putket rälläköity irti

Lahtelainen Matti Huomo on surullinen ja kiukkuinen. Vuokralainen pisti perikunnan asunnon täysremonttiin. Siivoojat aloittivat eilen suururakan, eikä pelkkä siivous riitä. Putket keittiöstä oli vedety rälläkällä poikki, lattikaivo ja tapetit revitty irti. Pieniä kärpäsiä, huumeneuloja ja lääkepurkkeja oli asunto täynnä.

– Taisin alkaa itkemään Lahden alue-tv:n haastattelussa eilen. On tämä niin uskomaton juttu. Ja loppulaskun maksan minä, samalla kun tämä huumeiden käyttäjä, asuntomme tuhoaja vetää sossusta ja Kelalta rahaa käyttöönsä, purkaa tuntojaan Huomo MTV:lle.

Sossusta vuokrarahat

Huomo kertoo, että oli myös itse ollut tietämätön ja hyväuskoinen kun vuokrasi asunnon miehelle maaliskuussa.

– Hän selitti perinteisen tarinan siitä, että oli tullut avioero vaimon kanssa, joka muutti Helsinkiin. Hän sanoi asuvansa siskollaan ja tarvitsee kipeästi asunnon, jotta voi tavata lapsiaan. En sitten tajunut tarkastaa esimerkiksi ulosottotietoja.

Vuokran, 550 euroa ja 16 euroa vesimaksua Huomo sai maaliskuussa suoraan sosiaalitoimistosta, huhtikuussa puolet sosiaalitoimistosta ja puolet Kelalta. Kesä-ja heinäkuussa suoraan Kelalta. Sitten maksut loppuivat. Jo heti keväällä vuokralainen jäi kiinni verekseltään yhdestä häkkivarastoon tehdystä murrosta.

– Hän oli itse saanut muutettua maksut tulemaan omalle tililleen ja sen jälkeen rahaa ei tullutkaan. Olin kyllä jo irtisanonut vuokrasopimuksen 19.4. ja hain häätöä 2.5. käräjäoikeudesta. 17.8 häätö sitten astui voimaan ja mies lähti reppu selässään, ovet paukkuen pois. Jälkeensä hän jätti täystuhon, eikä avaimia tietenkään.

Ulosottajakin ihmetteli tuhoa

Huomo joutuu nyt maksamaan asunnon remontin, mahdolliset vesivahingot, ovien  ja lukkojen sarjoittamiset ja paljon muuta.

– Vakuutus ei tietenkään korvaa jos vahingot on tehty tahallaan. Makuuhuoneen lattiakin pitää tehdä, tapetit ja pistorasiat uusia, lattiakaivo korjata ja tarkistaa onko jotain syövyttävää kaadettu viemäriin. Ulosottaja kun tuli sisään niin sanoi vaan, että huh huh. Tällaista ei ole ennen tullutkaan vastaan.

Asuntoa on vuokrattu aiemminkin. Huomolla on ollut neljä eri vuokralaista.

– Kaksi niistä oli romaneja, jotka jättivät asunnon tip top -kuntoon. Lattia oikein kiilsi. Nyt kävi sitten todella huonosti. En voi myydäkään asuntoa, sillä se on perikunnan. Kaksi muuta kun ei halua myydä. Ehkä joudun myymään oman asuntoni, jotta saan tämän kuntoon. Riippuu nyt siitä, millainen loppulasku tulee.

Huumeiden käytöstä ei saa kertoa

Huomo on saanut paljon myötätuntoa. Hän syyttää myös osaltaan sosiaalitoimistoa.

– Sieltä syydetään rahaa huumeidenkäyttäjille ja vaikka vuokra maksetaan asunnon omistajan tilille, ei voida mitään kertoa. Pyysin heitä myös katsomaan miltä asunto nyt näyttää, niin vastaus oli, että ei meitä kiinnosta miten ihmiset asuvat, sanoo Huomo MTV:lle.

Psykososiaalisten palvelujen päällikkö Päivi Parkkinen sanoo Etelä-Suomen Sanomissa, että he eivät voi edes vihjaista, että henkilö on huumeitten käyttäjä.

– Onhan tämä niin väärin. Kaveri pääsee kuin koira veräjästä ja me maksetaan verot ja laskut. Aion pitää tästä meteliä ja koota saman kohtalon kokeneet yhteen. Sitten mennään ministeriöön. Jos saisi jotain aikaiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.