Maria Ohisalo ehdolle vihreiden johtoon – Emma Kari kertoo Twitterissä, ettei lähde ehdolle

Vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustaja Maria Ohisalo Ohisalo kertoi lähtevänsä ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi. Ohisalo kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan eduskunnassa tiistaina.

Ohisalo sanoi tilaisuudessa, että ilmasto ja ihmisoikeudet ovat nousseet politiikan valtavirtaan ja hän haluaa olla tekemässä muutosta, jossa hyvinvointi on kaiken keskiössä.

– On aika osoittaa, että politiikka on ihan jokaisen asia, Ohisalo sanoi tilaisuudessa.

Ohisalo otti kantaa myös hallitusneuvotteluihin. Ohisalon mukaan vihreät voi lähteä vain sellaiseen hallitukseen, joka panostaa koulutukseen, ympäristönsuojeluun ja köyhyyden torjuntaan sekä toteuttaa sote- ja sotu-uudistukset.

Muut ehdokkaat vielä auki

Ohisalo valittiin eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä liki 12 000 äänellä. Hän on ammatiltaan köyhyystutkija ja toiminut viime vaalikaudella puheenjohtajan sijaisena Touko Aallon sairasloman aikana.

Vihreiden nykyinen puheenjohtaja Pekka Haavisto toimii puolueen puheenjohtajana kesän puoluekokoukseen asti. Hän on ilmoittanut, ettei jatka puheenjohtajana sen jälkeen.

Puheenjohtajakisaan ei ole vielä ilmoittautunut muita nimiä. Niin ikään Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan valittua Emma Karia on ennakkoon pidetty yhtenä mahdollisena ehdokkaana. Kari kertoi Ohisalon tiedotustilaisuuden aikana Twitterissä, että tukee Ohisaloa vihreiden johtoon.

Juttua muokattu 9.05 ja 9.12 ja 9.16. Päivitetty tietoja Ohisalon tiedotustilaisuuden sisällöstä ja siitä, ettei Emma Kari lähde ehdolle.

Lue myös:

    Uusimmat