Lahjo äiti hyvälle tuulelle – 20 vinkkiä eri paksuisille lompakoille!

Äidit ilahtuvat ikihyviksi lahjoista, joten nappaa äitienpäivän lahjavinkit talteen, ja etsi hänelle sekä kukkarollesi sopivin lahja.

Sunnuntai on äitienpäivä, perheiden ja kotien juhla, jolloin äitejä muistetaan kahvilla, kakulla, kukilla, korteilla ja tietysti lahjoilla. Äidit haluavat tulla huomioiduksi ja passatuksi, joten piristä äitiä ihanilla lahjoilla arjen avusta luksuslaukkuihin – oman budjetin mukaan.

Lahjojen antamisessa tärkein nyrkkisääntö on, että sen on oltava henkilökohtaisesti juuri hänelle ajateltu. Muista, että äiti on ihminen ja nainen, eikä mikään kotitalouskone: hän ei halua keittiötarvikkeita, oksasilppuria tai imuria! Kaikkien äitien huumorintaju ei myöskään kestä selluliittivoiteita, ryppyrasvoja tai lahjakortteja karvanpoistoon.

Lue alta eri hintaluokkien lahjavinkit ja poimi parhaat päältä.

Iso kukkaro: Luksuslahjoja äidille

1. Osta äidille lahjakortti ylelliseen hemmotteluhoitoon. Anna äidille vaikkapa ihon timanttihiontahoito, joka silottaa ihoa. Jos äiti on makeanystävä, anna hänelle lahjakortti suklaahoitoon, jossa vartaloa käsitellään aidolla, herkullisesti tuoksuvalla tummalla suklaalla.

2. Elämyslahjat ovat jokaisen naisen toive! Varaa matka äidillesi ja itsellesi tai vaikka vanhemmillesi jonnekin, mistä äiti on aina haaveillut: Norjan vuonoristeilyille, kaupunkilomalle Wieniin tai viikoksi rantalomalle rentoutumaan. Matka voi olla myös hyvä kimppalahja isommalta lapsikatraalta.

3. Pitääkö äitisi teatterista, oopperasta tai baletista? Osta liput äidille ja vie hänet hienolle illalliselle ennen näytöstä tai sen jälkeen. Tämän lahjan äiti muistaa aina.


4. Tunnetko yhtään naista, joka ei rakastaisi kauniita käsilaukkuja? Hemmottele äitiä ostamalla hänelle kaunis ja naisellinen luksuslaukku.

5. Hajuvesi on aina ihana yllätys. Muista äitiä hajuvedellä, joka kertoo juuri hänestä. Onko äitisi mystinen nainen, valoisa äiti maa vai kukkia rakastava energiapakkaus? Jos äiti kaipaa rentoutusta, osta hänelle eteerisiä öljyjä sisältä aromaattinen tuoksu.

6. Hanki kotiin siivooja! Muista, että siivousavusta saa kotitalousvähennyksen verotuksessa, joten tämä lahja ei käy kukkarolle.

Tavallinen kukkaro: Ihanat lahjat ihanalle äidille

7. Hemmottele! Manikyyri tai pedikyyri on naiselle mieluisa lahja kesän kynnyksellä, kun kynnet ja jalkaterät paljastetaan pian auringolle. Vinkki: naiset haluavat laitattaa kuontalon kuntoon keväällä, joten lahjakortti kampaajalle on mahtava lahjaidea, samoin hierontalahjakortti ilahduttaa.

8. Mies: vie perheen äiti Tukholmaan tai Tallinnaan! Hanki risteilylahjakortti aikuisille ja luotettava lastenhoitoapu perheen jälkikasvulle.

9. Elokuvaliput ovat iloinen yllätys pientä arjen luksusta kaipaavalle äidille. Äiti saattaa valita sinut mukaan leffaan. Muista tarjota ainakin popcornit, limut ja karkit.


10. Koskettavan korulahjan ei tarvitse olla kallis satsaus. Osta äidille vaikkapa pieni suojelusenkeli, uusi koriste hänen rannerenkaaseensa tai kauniit helmikorvakorut.

11. Musiikki ja elokuvat ovat hyviä lahjoja. Ota selvää, mikä on äitisi lempielokuva ja hanki se hänelle. Voit myös tehdä itse koostelevyn, jossa on äitisi lempimusiikkia, muistoja tuovia kappaleita ja tunnelman nostattajia.

12. Harrastuslahja ilahduttaa! Lahjakortti tanssikurssille, sarjalippu uimahalliin, askelmittari, uudet urheiluvaatteet ja harrastelehti ovat mukavia lahjoja.

13. Äidille, jolla on jo kaikkea ja joka haluaa aina tehdä hyvää, voi antaa eettisen lahjan eri avustusjärjestöjen kautta.

14. Nappaa vaivihkaa perhepotretti teistä, teetätä suurennos ja kehystä se äidille lahjaksi. Todella Kauniit ja Rohkeat -henkinen lahja, jossa rakastavan äidin katse viipyilee!

Matti kukkarossa: Tee lahjat itse!

15. Arjen helpottaminen ja päivittäinen muistaminen on edullinen tapa muistaa äitiä. Askartele äidille kaunis lahjakortti, jolla hän voi lunastaa siivousta, hierontaa, varpaankynsien lakkauksen tai muuta arjen apua. Voit myös omistaa kokonaisen päivän äidille. Viettäkää vaikka äiti-tytär-päivä ja tehkää kaikkea, mitä äiti haluaa.

16. Kokkaa äidille koko viikon ruoat. Askartele menu jo valmiiksi, ja käytä taiteellista silmää sen tekemisessä. Näin äiti saa mustaa valkoiselle siitä, mitä aiot valmistaa hänelle viikon jokaisena iltana. Lisätäksesi ripauksen luksusta voit esittää useamman vaihtoehdon, joista äiti saa valita mieleisensä.


17. Tee runo äidistä. Anna luovuuden kukkia ja kerro äidille, miten ihmeellisen ihana ihminen hän on. Voit vaikka kerätä kaikki äitiä kuvailevat adjektiivit runoksi. Lue se hänelle aamupalapöydässä ääneen.

18. Anna äidille vapaata aikaa, tee hänelle ”vapaudu vankilasta” -kortti ja anna hänen lähteä kavereineen illanviettoon, kun isukki hoitaa lapsia.

19. Lisää vapaata aikaa: ota vastuu koiran ulkoilutuksesta tai kissan hiekkalaatikon siivouksesta, pikkusisarusten vahtimisesta tai vaikka keväisestä ikkunanpesusta.

20. Kerää kevään ensikukat äitienpäiväpöytään. Kun kevät lämpenee, vie äiti patikkaretkelle tai piknikille, tee eväät mukaan.

Lisää lahjavinkkejä? Lue Koti-sivuilta:

Tee äidille kakku, lue ohjeet Makuja-sivuilta:Äitienpäiväkakku


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat