Mainos

Lahjaksi soma herkkupurkki

Itse tehty jouluhillo tai -hyytelö on hauska joululahja ja -tuliainen. Säilö herkku sievään, persoonallisin yksityiskohdin juhlavoitettuun purkkiin ja anna!

1. Etsi kaupasta, kirpputoreilta ja kodin kaappien kätköistä kiinnostavannäköisiä ja -muotoisia lasipurkkeja. Tarkoitukseen sopivat hyvin esimerkiksi tavalliset lastenruoka- ja hillopurkit, mutta mitä erikoisemman astian löydät, sitä persoonallisempi on lopputulos.

2. Korista tiiviskantinen säilöntäpurkki kiinnostavasti. Korista purkki päällystämällä sen kansi vanhan rikkimenneen kirjan tai nuottivihon ehjällä sivulla, vanhalla ajan patinoimalla kirjeellä tai pakkauspaperilla. Purkin somistamiseen sopivat myös vaikkapa pienet pitsiliinat.

3. Asettele paperi tai kangas purkin kannen päälle ja kiinnitä kuminauhalla. Leikkaa reunat siisteiksi. Halutessasi käytä kuviosaksia. Piilota kuminauha soman narun tai nauhan alle. Kieritä kannen ”hatun” päälle karunkaunista juuttinarua tai kangasnauhaa. Sopiva nauha voi olla vaikkapa kierrätetty pitsinen verholenksu, rikkimenneen joulukoristeen ehjä silkkinauha, vanhan pöytäliinan koristeellinen reuna tai pala askarteluista ylijäänyttä huopakangasta.

4. Juhlavoita tuliainen kiinnittämällä purkin kylkeen kiinnostavia pieniä yksityiskohtia: lehdestä leikattu jouluinen kuva, kiiltokuva, pala nostalgista joulukorttia tai strassihelmitarroja. Kuvat saat kiinnitettyä siististi purkkiin kaksipuolisella teipillä.

5. Vaihtoehtoisesti korista purkki liittämällä kannen nauhaan jouluinen tagi, kanelitanko, makeissauva tai pieni kortti. Kirjoita korttiin joulutoivotusten lisäksi herkun resepti tai tarjoiluehdotus. Somista kortti palasella pitsiliinaa tai pitsinauhaa. Saat sen korttiin kiinni kaksipuolisella teipillä tai painamalla kankaanpalasen tai nauhan kulmiin jouluiset haaraniitit.

6. Jos aikaa askarteluun ei joulukiireiden keskellä löydy, sujauta herkkupurkki valmiiseen kangaspussukkaan ja viimeistele jouluisella koristeella. Pehmoisen kankaisen koristeen saat pussiin kätevästi kiinni muutamalla pienellä sievällä hakanaulalla tai pujottamalla koristeen lenksustaan pussin suulle.

Teksti ja kuvat: Essi Kurkinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.