Lähimaksamiseen oleellinen muutos: Näin toimit jatkossa, kun ostokset ylittävät 50 euroa

Vuodenvaihteen jälkeen korttimaksamisessa tapahtuu ostosten tekemistä sujuvoittava muutos.

Maksuratkaisuja toimittava Nets kertoo tiedotteessaan, että uusi Single Tap -vaatimus mahdollistaa lähimaksamisen summasta riippumatta. Vaikka yli 50 euron ostokset varmennataan jatkossakin PIN-koodilla, itse korttia ei vuodenvaihteen jälkeen tarvitse syöttää maksupäätteeseen.

Suomalaiset innokkaita korttimaksajia, mutta 50 euron raja on ollut jarruna

Nets kertoo suomalaisten olevan suhteellisen ahkeraa korttimaksukansaa. Vuonna 2023 korttimaksua käyttää 77 prosenttia kuluttajista. Ruotsissa luku on kuitenkin vielä suurempi, 86, ja Tanskassa jopa 94. Uuden lähimaksumuutoksen myötä suomalaisten uskotaan maksavan kortilla entistä enemmän. 

Lähimaksamisen menestystä muihin Pohjoismaihin verrattuna on jarruttanut 50 euron raja, jonka ylittymisen jälkeen kortti on syötettävä maksupäätteeseen. Odotamme, että muutoksen jälkeen lähimaksun suosio kasvaa Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle, sanoo Netsin maajohtaja Suvi Ruoppa tiedotteessa.

PIN-koodi edelleen tärkeä

Uuden muutoksen on tarkoitus parantaa korttimaksujen käyttäjäkokemusta. 1.1.2024 voimaan astuvan muutoksen myötä PIN-koodia ei kuitenkaan unohdeta yli 50 euron ostoksista, sillä sen avulla suitsitaan esimerkiksi kortin luvatonta käyttöä. 

Single Tap on tuettuna Mastercard-, Visa-, Union Pay-, ja Diners & Discover -korttimaksuille.

– Tällä hetkellä monet maksupäätteet tukevat jo Single tap -toiminnallisuutta, mutta odotamme määrän kasvavan merkittävästi vuoden vaihteeseen mennessä.

Jos maksukortti ei tue toimintoa, maksupääte pyytää syöttämään sen laitteeseen. 

Katso myös: Tällä kassalla ei hötkyillä

Espoolaisen ruokakaupan kassalla ei hötkyillä! Tällainen on hidas kassa 1:05
Espoon Ison Omenan K-Citymarketissa on niin sanottu hidas kassa, jossa asiakas voi asioida kaikessa rauhassa ja vaikka rupatella myyjän kanssa.

Lähde: Nets

Lue myös:

    Uusimmat