Lähde lätkimään, banaanikärpänen! 6 konstia tuhota lentävä vihulainen

Ensin niitä on yksi, sitten yksitoista ja lopuksi niin monta, että laskeminen on mahdotonta. Banaanikärpästen vallatessa keittiön kannattaa ottaa tehokkaat karkotuskonstit käyttöön.

Kesällä keittiöön ilmestyy pieniä, punertavia banaanikärpäsiä melkein huomaamatta. Ne lisääntyvät nopeasti, jonka vuoksi niiden karkottamiseen on hyvä ryhtyä heti ensimmäisen kärpäsen ilmestyttyä näköpiiriin.

Oikeilla konsteilla pääset niistä eroon. Mutta ole nopea, munat kehittyvät kärpäsiksi kymmenessä päivässä ja kärpänen saattaa elää jopa kaksi kuukautta!

Ennaltaehkäisy

Banaanikärpäset ovat persoja makealle, jonka vuoksi pöydälle ei pitäisi jättää hedelmiä tai marjoja pitkäksi aikaa.

Kaupasta ostetut hedelmät on hyvä pestä kotiin tullessa, sillä banaanikärpäsen toukkia voi olla niiden kuorissa. Myös kompostiämpärin ahkera tyhjentäminen ja tyhjien pullojen vieminen kauppaan estävät kärpästen ilmaantumista.

Jos kuitenkin käy niin, että kärpäset ovat tehneet keittiöstäsi tukikohdan, ala valmistella makeita syöttejä niiden poistamiseksi.

Punaviiniä tai olutta

Rakenna mahlakärpäsille ansa, jolla pääset niistä eroon kertaheitolla. Kaada lasiin käynyttä nestettä, kuten punaviiniä, olutta tai väkiviinietikkaa.

Peitä lasin suuaukko kelmulla, johon olet tökkinyt pieniä reikiä. Mahlakärpäset löytävät tiensä lasiin, mutta eivät sieltä ulos ja lopulta hukkuvat sinne.

Tiskiainetta ja viinietikkaa

Sekoita esimerkiksi juomalasiin tai tyhjään jogurttipurkkiin omenaviinietikkaa ja vettä. Lisää seokseen muutama tippa nestemäistä tiskiainetta ja ripaus sokeria. Astianpesuaine rikkoo nesteen pintajännitystä ja nopeuttaa kärpästen hukkumista.

Voit tehdä useampia kuppeja keittiöön, sillä kärpäset hakeutuvat makean nesteen äärelle ja uppoavat siihen. Kupit kannattaa sijoittaa lähelle kasveja tai hedelmiä.

Vihanneksia muovipussissa

Jätä muutama pala tuoretta tomaattia tai omenaa avonaiseen muovipussiin ja jätä pussi yön yli paikalle, missä säilytät yleensä hedelmiä. Kärpäset hakeutuvat herkkujen äärelle.

Sulje pussi aamulla ja vie se heti roskikseen.

Imuroi

Voit yrittää myös imuroida kärpäset pois. Pölypussissa on kärpäsille liian kuivaa, joten lisääntymistä ei tarvitse pelätä.

Kestä

Jos mikään keino ei tunnu auttavan, kestä tilanne. Kyllä ne banaanikärpäset häviävät viimeistään loppusyksyllä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat