Lääkärijohtaja: "Olemme varovaisen toiveikkaita siitä, että huippu olisi sivuutettu" – HUS arvioi aiemmin, että teho-osastojen potilashuippu olisi pääsiäisenä

Onko koronan kolmas aalto taittumassa? – HUS:n Mäkijärvi:"Olen varovaisen toiveikas" 4:42
HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, onko koronan kolmas aalto taittumassa.

Kahden viikon aikana Suomessa raportoitujen koronatartuntojen määrä on laskenut hieman yli kolmella sadalla. Kun tänään Suomessa raportoitiin 422 uusi koronavirustartuntaa, viime viikot luku huiteli vielä jopa 800:ssa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tehohoidossa olevien määrä on tällä hetkellä aiemmin arvioitua pienempi.

17. maaliskuuta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ennusteet näyttivät siltä, että sairaalaan joutuneiden koronavirusta sairastavien potilaiden määrä olisi huipussaan pääsiäisenä. Nyt arviot näyttävät muuttuneen, kertoo HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo MTV Uutisille.

– Olemme varovaisen toivekkaita, että huippu olisi sivuutettu. Reilu viikko sitten tartunnat olivat vielä nousussa ja ennustekin näytti silloin isompia lukuja pääsiäiselle. Nyt tuo arvio todennäköisesti alittuu. 

Teho- ja vuodeosastolla ollaan valmiita uusille potilaille

Uudellamaalla tartuntaluvut ovat laskeneet viime kahden viikon aikana vain noin viisi prosenttia huippuluvuista. Mäkijärven mukaan HUS on varautunut siihen, että tartunnoissa tapahtuisi jälleen kasvua. 

– Olemme varautuneet, että pystymme sekä vuodeosastolle että teholle ottamaan tarvittaessa lisää potilaita. 

Mäkijärvi ei laskeneista luvuista höllentäisi nyt voimassa olevia rajoituksia. Hänen mielestään tautimäärien tulisi puolittua nykyisistä, jotta rajoituksista luopumista voisi harkita.

– Täytyy varautua siihen, että luvut eivät ole lopullisesti kääntyneet.

Lue myös:

    Uusimmat