Husin tuore ennuste: Koronapotilaiden huippu sairaalassa pääsiäisenä – "Näyttää kyllä tosi tiukalta"

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri saa poiketa hoitotakuusta koronaviruksen aiheuttaman sairaalakuormituksen takia. Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven mukaan tämä vaikuttaa aluksi satoihin potilaisiin, mutta jos koronatilanne jatkaa huonontumistaan, tuhannet potilaskäynnit saattavat siirtyä.

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut tasaisesti Hus-alueella. Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven mukaan hoidossa on ”satakunta” potilasta, joista noin 30 on tehohoidossa.

– Sairaalan kantokyky ei tällä hetkellä ole vaarassa, mutta tuoreen ennusteen mukaan potilashuippu olisi sairaalassa pääsiäisen aikaan. Se näyttää kyllä tosi tiukalta tällä hetkellä, Mäkijärvi kommentoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Hus on useamman viikon aikana siirtänyt suunnitellusti sairaalapotilaita muualle Hyks-erityisvastuualueella sekä toisiin yliopistosairaaloihin, jotta tilaa koronapotilaille on saatu.

– Jos näin ei olisi toimittu, meillä olisi nyt tupa täynnä.

Kiireettömän hoidon siirto on yksi työkalu, jolla kiireellinen sairaalahoito ja koronapotilaiden hoito voidaan turvata. Nyt satojen potilaiden poliklinikkakäyntejä, leikkauksia ja tutkimuksia siirretään tuonnemmaksi. 

Jos koronatilanne pahenee, Mäkijärven mukaan tilanne voi olla edessä tuhansilla potilailla.

Lue myös:

    Uusimmat