Lääkäri vetoaa kansalaisiin: Katselen huolestuneena kuvia kauppakeskuksista – "Onko se tarjous niin tärkeä, että pitää mennä silloin kuin kaikki muutkin?"

8:33
Katso yllä oleva video: Näin Taysin johtajaylilääkäri kommentoi uusia koronasuosituksia.

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) infektiotautien osastonylilääkärin mukaan ihmisten ei pitäisi pakkautua ahtaisiin sisätiloihin muun muassa kauppakeskuksissa.

Koronatilanne on pahentunut Pirkanmaan alueella tämän viikon aikana, ja alue on lähellä epidemian leviämisvaihetta.

"Katselen huolestuneena kuvia kauppakeskuksista"

Muun muassa kauppakeskusten oleskelutilat suositellaan keskiviikosta alkaen suljettavaksi. Lisäksi julkisten sisätilojen yleisömäärä suositellaan rajattavaksi korkeintaan kymmeneen henkilöön.

– Kun puhutaan taudista, joka tarttuu lähikontakteissa, niin siksi pitäisi muistaa, että ei pakkauduta pieniin sisätiloihin missään, infektiotautien osastonylilääkäri Jaana Syrjänen totesi.

– Itse katselen kovin huolestuneena kuvia erilaisista kauppakeskuksista. Nyt jokaisen kannattaa käyttää omaa harkintaansa, onko se tarjous esimerkiksi niin tärkeä, että sinne pitää mennä silloin kuin kaikki muutkin? Syrjänen totesi.

Taysissa hoidossa enemmän koronapotilaita kuin kertaakaan aiemmin

Pirkanmaalla on edeltäneen seitsemän vuorokauden aikana todettu 201 uutta tartuntatapausta.

Sunnuntaihin mennessä on todettu 14 vuorokauden aikana 62 tartuntaa 100 000 asukasta kohti, ja luku on kaksinkertaistunut vajaan viikon aikana.

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on Syrjäsen mukaan hoidossa toistakymmentä koronapotilasta, mikä on enemmän kuin milloinkaan Pirkanmaan epidemian aikana.

– Tästä määrästä kyllä hyvin selvitään, ja isommistakin luvuista, mutta silloin se vääjäämättä merkitsee muiden sairauksien hoidon vaikeutumista ja viivästymistä, Syrjänen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja