Mainos

Lääkäri ei suosittele uuden vaginatuotteen käyttöä: "Miksi meidän täytyy häpäistä naisia?"

Mikäli ehdit juuri toipua vaginaliimapuikosta, meillä on huonoja uutisia: oudot alapäävillitykset jatkuvat. Kidspot-sivusto kertoo kauneusalan yrittäjästä, joka on keksinyt epätodennäköisen markkinaraon ja myy glitteriä alapäähän.

Oudon tuotteen nimi on Passion Dust, suomeksi siis intohimopöly. Sitä myydään kapselina, jonka käyttäjä asettaa emättimeensä. Kapseli liukenee ja vapauttaa kimalteen vaginaan.

Kyseessä ei ole liukuvoide tai muutoin hyödyllinen tuote. Myyjän mukaan se on tapa "lisätä kimallusta ja makua" alapäähän, niin, että seksistä tulee "hauskempaa" naisen kumppanille.

Ei liene ihme, etteivät asiantuntijat ole tuotteesta innoissaan. Amerikkalainen gynekologi Jennifer Gunter kirjoitti blogitekstin, jossa varoittaa naisia tuotteen käyttämisestä.

Gunterin mukaan ongelmana on tuotteen epäselvä ainesosalista, joka ei ole alan standardien mukainen. On vaikeaa olla varma siitä, että tuote on turvallinen. Ainesosalistan mukaan tuote sisältää muun muassa sakkaroosia.

– Sokerin laittaminen vaginaan saa huonot bakteerit villiintymään, Gunter kertoo.

Jos glitterhileet on tehty muovista, ne voivat aiheuttaa tuhoa.

– Olen nähnyt todella ilkeää tulehduksen aiheuttamaa vaginavuotoa hiekan vuoksi, tästä voisi seurata samanlainen juttu.

Tuotteesta voisi Gunterin mukaan seurata jopa granulooma, eli bakteeri-infektion aiheuttama ihoverisuonikasvain.

– Vaginavammojen ja granuloomien lisäksi vaginaglitter tuntuu olevan miestä varten, tiedättehän, koska vagina luonnontilassaan ei vain ole tarpeeksi. Minä vihaan, vihaan, vihaan viestiä tämän taustalla (ja kaikkien muiden "vaginanparannustuotteiden" taustalla). Miksi meidän täytyy häpäistä naisia sisältä ja ulkoa? lääkäri pohtii.

Tuotteen sivuvaikutukset epäselviä

Gunter ei osaa sanoa, vaikuttaako tuote alapään ph-tasapainoon. Hän ei myöskään tiedä, ärsyttääkö tuote alapäätä, tai lisääkö se sukupuolitautien riskiä.

Tuotteen oma sivu luonnollisesti väittää, että glitter tekee alapäästä sellaisen, miltä sen kuuluukin näyttää: siis taianomaiselta ja makealta. Puolustelevasti kirjoitetun nettisivun mukaan tuotetta ei kuitenkaan ole esimerkiksi testattu kondomin kanssa; sivusto myös väittää, että muun muassa seksilelut ja tamponit ovat naiselle haitallisempia kuin heidän tuotteensa.

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.