Laajakuvatelevisioiden suosio lisääntyy

Kulutuselektroniikan toimitukset kaupalle olivat tammi-lokakuussa 189 miljoonaa euroa, jossa on kasvua noin viisi prosenttia vuotta aiemmasta.

Tammi-lokakuussa kaupalle toimitettiin lähes 190 000 televisiovastaanotinta yhteensä 77 miljoonan euron arvosta Kasvua viime vuoden tammi-lokakuusta oli 16 prosenttia.

Televisiokaupan arvosta jo reilut 70 prosenttia muodostuu laajakuvatelevisioiden toimituksista, ilmenee Elektroniikan tukkukauppiaiden maanantaina julkistamista tiedoista.

Dvd-soitin on vähitellen tulossa korvaamaan perinteistä kuvanauhuria. Dvd-soittimia toimitettiin kaupalle tammi-lokakuussa yhteensä lähes 57000 kappaletta, jossa on kasvua yli 60 prosenttia.

Kannettavat laitteet kuten kasettisoittimet, MD, MP3-laitteet ovat olleet nuorison suosiossa, ja niitä on toimitettu kauppoihin tammi-lokakuussa yli kymmenen prosenttia viimevuotista enemmän.

Tänä vuonna jouluhittejä ovat mm. dvd-soitin sekä uudet matkapuhelinmallit. Näiden ohella myös erilaiset pelikonsolit, pienet cd-soittimet sekä MP3-soittimet ovat suosittuja.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat