Kyynelehtinyt suomalaiskonkari taisteli olympiarääkin yhdellä jalalla – "Kun toista pitää raahata mukana, on vaikea mennä kovaa"

Kinnusen kyyneliin sekoittui iloa, onnea ja haikeuttakin – 50 kilometrin kävely poistuu arvokisojen ohjelmasta. Jo ensi vuonna MM-kisoissa kävellään 35 kilometrin kisa, tutun 20 kilometrin rinnalla.

Kinnunen käveli jo neljännen kerran olympialaisissa viidelläkympillä, nyt menossa oli erityisen suuri ongelma.

– Yhdellä jalalla on hankala vetää viittäkymppiä. Viiden kilometrin kohdalla alkoi menemään niin, että oikea oli vähän poissa pelistä. Välillä se toimi ja välillä ei toiminut. Kaikki mitä yhdellä jalalla pystyi, jäi reitille. Muuten on valitettavan freesi olo muuten tästä, muttei voi mitään. Kaikkea yritettiin matkan aikana, että saataisiin oikeakin mukaan, Kinnunen paljasti kisan jälkeen.

Kinnusen tie Sapporossa käveltyyn olympiakisaan oli pitkä, hän kävi maaliskuussa 2020 lonkkaleikkauksessa. Siihen vaiva ei liittynyt.

– Nyt ei pahemmin ollut kipua, mutta se on sellainen hermovaiva, joka on ollut vuodesta 2000. En ole yhtään kisaa kävellyt, ettei siinä olisi ollut mitään. Välillä se on parempi ja välillä huonompi. Nyt oli tosi huono. Siitä katoaa voima ja kun pitää raahata toista jalkaa mukana, silloin on hankala kävellä kovaa. En tiedä mitä olisin voinut tehdä toisin, Kinnunen sanoi.

Ilonaiheista suurin oli maanmiehen menestys. Aku Partanen käveli loistavasti yhdeksänneksi.

– Olen tosi onnellinen Akun puolesta, hemmetin ylpeä.

50 kilometriä katoaa, mutta katoaako myös Jarkko Kinnunen kävelykisoista?

– En ole vielä uhrannut siihen ajatuksia. Annetaan pölyn laskeutua ja pyyhitään niitä pölyjä myöhemmin. En osaa sanoa. Tosi haikeaa on kyllä viittäkymppiä kohtaan, tosi harmi että tämä loppuu, Kinnunen sanoi.

Iästä ei ainakaan jää kiinni, sen näytti 51-vuotias Jesus Angel Garcia, joka kilpaili jo kahdeksansissa olympialaisissaan. Espanjalainen tuli maaliin sijalle 35.

– Kyllä ajattelin, että ei perhana taasko pitää katsella Garcian kantapäivä, mutta sain kepitettyä. Pitää nostaa hattua, on se kone. Hattu nousee myös Akun edessä, Kinnunen sanoi.

Kilpailun kolmas suomalainen Aleksi Ojala oli 38:s.

Lue myös:

    Uusimmat