Kysely: Tämä on suosituin keino vahvistaa eläkkeiden rahoitusta

Eläkkeiden leikkaamiseen suhtauduttiin sen sijaan kielteisesti.

Työperäinen maahanmuutto on suosituin keino vahvistaa eläkkeiden rahoitusta, selviää Eläketurvakeskuksen eläkebarometrista. Sen mukaan reilut 60 prosenttia suomalaisista pitää työperäistä maahanmuuttoa hyvänä keinona, jos eläkkeiden rahoitusta pitäisi vahvistaa.

Toiseksi mieluisin vaihtoehto eläkkeiden rahoituksen vahvistamiseksi oli eläkemaksujen korottaminen. Kolmasosa vastaajista arvioi työikäisten ja työnantajien maksamien eläkemaksujen nostamisen hyväksi tai melko hyväksi vaihtoehdoksi vahvistaa eläkkeiden rahoitusta.

Eläkkeiden leikkaamiseen suhtauduttiin sen sijaan kielteisesti. Noin neljä viidestä piti nykyisten ja tulevien eläkeläisten eläkkeiden leikkaamista vähintään melko huonona vaihtoehtona.

Eläkejärjestelmään luotetaan

Eläkebarometrin mukaan 70 prosenttia suomalaisista luottaa eläkejärjestelmään. Noin kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että eläkevaroja hoidetaan luotettavasti. Luottamus eläkejärjestelmään ja eläkevarojen hoitoon säilyi samalla tasolla kuin viime vuoden kyselyssä.

Puolet vastaajista arvioi barometrissä, että eläke takaa kohtuullisen toimeentulon nykyisille eläkeläisille. Lähes yhtä moni ajatteli, että eläkkeet pystytään maksamaan myös tulevaisuudessa.

Maaliskuussa tehtyyn kyselyyn vastasi noin tuhat täysi-ikäistä suomalaista.

Näin kehysriihen päätökset näkyvät eläkeläisten tuloissa 10:49
Näin huhtikuun kehysriihen päätökset näkyvät eläkeläisten tuloissa.

Lue myös:

    Uusimmat