Kysely: Näin menestyt suomalaisella työpaikalla!

Business coach Kati Järvisen mukaan työssä menestyy, kun tuntee hyvin omat vahvuutensa, mutta Koti-osion lukijoiden mielestä menestyksen salaisuus on perisuomalainen ahkeruus. Myös hyvät sosiaaliset taidot ovat erittäin tärkeä asia – jopa tärkeämpiä kuin koulutus tai älykkyys.

Miten menestyä työssä? Koti-osion lukijat kokevat, että ahkeruudella pääsee pitkälle. Jopa pidemmälle kuin koulutuksella tai älykkyydellä.

– Ahkeruudella ja motivaatiolla korvaa monia muita puutteita, mm. osaamattomuutta. Kun vain kovasti yrittää ja on aidosti kiinnostunut, niin pääsee aina eteenpäin ja oppii uutta. Ahkeruus on ilomme!, kommentoi nimimerkki "Reipas".

Myös hyvät sosiaaliset taidot ovat tärkeitä. Noin 28 prosenttia vastaajista koki, että se tuo enemmän menestystä kuin mikään muu vaihtoehto. Älykkyys toi menestystä vain 14 prosentin mielestä ja koulutus oli tärkeää vain 7 prosentille.

Aina kaikkeen ei voi varautua. Näin kävi yhdelle lukijallemme, jonka ura tyssäsi väärään horoskooppimerkkiin.

– Oli kolme valittua hakijaa haastatteluun. Olin noiden kolmen joukossa. Aluepäällikkö otti puheeksi horoskooppimerkkini, se pudotti minut, kertoo nimimerkki "Tositapahtuma".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja