Kymmenen tapaa nauttia syksystä

Älä anna pimeiden iltojen ja vesisateen masentaa, syksystä voi myös nauttia! Kaiva kynttilät esiin, leivo herkullinen omenapiirakka tai kutsu ystävät tapasiltaan.

1. Päivitä kodin sisustusta

Hanki uusi paksu torkkupeite tai syksyn sävyiset verhot. Syksyllä kannattaa suosia lämpimiä sävyjä ja pehmeitä materiaaleja. Suuret kuviot, hehkuvat värit ja nostalgiset astiat ovat tämän syksyn trendejä.

2. Tartu puikkoihin

Kudo itsellesi tai lahjaksi uudet paksut villasukat tai suloinen myssy. Katso neuleohjeet Koti & Makuja -sivujen Villapallo-blogista!

3. Keitto lämmittää ja lohduttaa

Kuumat keitot sopivat täydellisesti syksyyn. Valmista kerralla isompi satsi ja ota keittoa töihin evääksi. Jos energiaa ja aikaa riittää, leivo keiton lisäkkeeksi tuoretta leipää.

4. Valoa pimeyteen

Luo kotiin tunnelmaa erilaisilla kynttilöillä ja tuikuilla. Pihan ja parvekkeen valaisuun sopivat upeat myrskylyhdyt. Pyhäinpäivänä koti koristellaan tietysti kurpitsalyhdyillä. Näillä ohjeilla perinteinen Jack-O-Lantern onnistuu varmasti.

5. Kuppi kuuma

Tee, glögi ja muut kuumat juovat kuuluvat syksyyn. Trenditietoisen kupissa höyryää tänä syksynä terveellinen valkoinen tee tai kofeiiniton rooibos. Syksyn lämmittävät juomat.

6. Lettukestit

Letut ja mansikkahillo kuuluvat kesään, mutta räiskäleet maistuvat myös syksyllä! Paista iso kasa lettuja ja tarjoa niiden kanssa suolaisia ja makeita täytteitä. Jos lettujen paisto tuntuu liian työläältä, tee mehevä pannukakku. Kokeile näitä reseptejä!

7. Saappaat jalkaan ja retkelle

Pukeudu lämpimästi, pakkaa kori täyteen herkkuja ja suuntaa syysretkelle. Ennen ensimmäisiä pakkasia voi metsästä löytää vielä sieniä tai marjoja! Katso syysretken parhaat reseptit.

8. Kodissa tuoksuu omenapiirakka

Ei syksyä ilman omenaherkkuja! Leivo kotimaisista omenoista mehevä piirakka tai rapea paistos. Tarjoa omenaherkkujen lisäkkeenä vaniljakastiketta tai jäätelöä.

9. Koristele koti

Oksista, lehdistä ja marjoista saa kauniita ovi- ja pöytäkoristeita. Etsi läheisestä metsästä tai lenkkipolun varrelta aarteita ja askartele syksyisiä koristeita.

10. Nauti ja herkuttele!

Syksyllä saa ja pitää herkutella. Juustot, tapakset ja viini sopivat täydellisesti syksyn illanistujaisiin! Kutsu ystävät kylään espanjalaiseen tapasiltaan tai järjestä juusto- ja viinimaistajaiset. Katso vinkit juustolautasen kokoamiseen.

Suklaafondue on täydellinen jälkiruoka syksyn herkkuhetkiin. Sulaan suklaaseen voi dipata esimerkiksi hedelmiä tai keksejä. Täydellistä!

Teksti: MTV3

Kuvat: Lehtikuva, Ruokakesko, SXC ja Ulla Svensk

Lue myös:

    Uusimmat