Kylpyhuoneen kevättrendit 2014: Päivitä ilme pienillä muutoksilla!

Viihtyisyys ja toimivuus ovat avainsanoja kevään ja kesän kylpyhuonetrendeissä. Värit ovat raikkaita ja pehmeitä ja luonnonmateriaaleja käytetään paljon. Persoonallista ilmettä kylppäriin saa vaikkapa itse tehdyillä koristeilla.

Kun talvi alkaa kääntyä kevääksi, sisustukseen tuodaan joulunpunaisen ja muiden vahvojen värien tilalle murrettuja, pehmeitä sävyjä. Näin tapahtuu myös kylpyhuoneessa, jossa uudet trendivärit ovat puuterisia pastelleja.

– Keltaista, harmaata, hiekanruskeaa sekä vedensävyjä. Myös pehmeä mintunvihreä on noussut suosituksi väriksi, kertoo markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä.

– Luonnollisuus näkyy myös materiaaleissa, sillä nyt suositaan graniittia ja muita kivimateriaaleja ja jopa luonnonkiviä.

Jos pehmeät, hillityt sävyt eivät tunnu omalta, kylpyhuoneisiin on tarjolla myös räväköitä kukkakuoseja ja etnistä tunnelmaa.

– Kuten muussakin sisustuksessa, tärkeintä on, että lopputulos näyttää ja tuntuu hyvältä. Nykyään monet hakevat kylppäriin persoonallisuutta esimerkiksi tekemällä itse koristeita tai muokkaamalla ostettuja tarvikkeita.

Näyttävä peili uudistaa ilmeen nopeasti

Helpoin tapa päivittää kylpyhuoneen ilme on vaihtaa tekstiilit sekä hammasmukien ja saippuakotelon kaltaiset pikkutarvikkeet. Esimerkiksi mattovalikoimassa on tällä hetkellä pyyhemäisiä materiaaleja, jotka tuntuvat ylellisen pehmeiltä ja kuivuvat nopeasti.

Jos haluaa panostaa hiukan enemmän, vaihtoon voi laittaa tekstiilien ja pikkutarvikkeiden lisäksi esimerkiksi peilit ja säilytyskalusteet.

– Peilitarjonta on lisääntynyt valtavasti, ja erilaisia seinäpeilejä ja meikkipeilejä on todella paljon. Kylpyhuoneissa on perinteisesti hyvin yksinkertaisia ja eleettömiä seinäpeilejä, joten näyttävästi kehystetyn peilin valinta muuttaa tunnelmaa nopeasti, Riikka Leskinen vinkkaa.

– Säilytyskalusteisiin puolestaan kannattaa panostaa jo toimivuuden vuoksi. Kylpyhuoneessa on usein paljon tavaraa, esimerkiksi pesuaineita, kosmetiikkaa, varapyyhkeitä tai pyykinpesutarvikkeita, jotka halutaan piiloon katseilta, pölyltä ja kosteudelta.

Panostaminen kylppärin viihtyisyyteen ja toimivuuteen kannattaa, sillä kylpyhuoneessa vietetään yllättävän paljon aikaa. Peseytymisen lisäksi siellä usein myös meikataan ja pestään pyykkiä.

– Kylpyhuoneen kunnossapito kannattaa nähdä myös sijoituksena, sillä esimerkiksi asuntoa myytäessä kylpyhuoneen ja keittiön kunto vaikuttavat ostopäätökseen todella paljon.

Kylpyhuoneen kevättrendit 2014

  • Pehmeät, murretut sävyt: keltainen, harmaa, hiekka, sinisen ja vihreän sävyt
  • Railakkaat kukkakuosit
  • Etnisyys
  • Luonnonmateriaalit, esimerkiksi kivi
  • Itse tekeminen
  • Näyttävät peilit
  • Toimivuus

Lisää sisustusideoita Pientä pintaremonttia -ohjelmasta!

Lähde: Deski

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat