Kylmää ilmaa Siperiasta – alle 10 astetta ja räntäkuuroja

Kylmää ilmaa kiertyy lähipäivinä Suomeen suoraan Pohjois-Siperiasta, missä talvi on jo alkanut. Päivälämpötilat jäävät ylimmillään etelässäkin alle kymmeneen asteeseen, pohjoisessa viiden asteen vaiheille. Tulossa on myös yöpakkasia.

Koillistuuli saa sään tuntumaan koko maassa kylmältä. Ensi yönä pakkasta on viime yötä laajemmin maan keski- ja pohjoisosassa.

– Eteläisin Suomi, rannikkoalueet ja järvien läheisyydet säästyvät todennäköisesti vielä ensi yönä pakkaselta, mutta hallaa voi olla missä päin vaan, toteaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Yöpakkasella tarkoitetaan pakkasta kahden metrin korkeudessa, hallalla puolestaan pakkasta maanpinnassa. Tienpinnat voivat öisin ja aamuöisin olla paikoin liukkaita.

Keskiviikkoaamuna Itä- ja Kaakkois-Suomen mahdolliset sadekuurot voivat tulla räntänä.

– Ilma on jopa kymmenen astetta kylmempää kuin suurten järvien pintavesi, joten koillisvirtauksella kuuroja ajautunee erityisesti järvien etelä- ja lounaisrannoille. Toisaalta myös maan länsirannikolle saattaa kulkeutua sade- tai räntäkuuroja lämpimältä mereltä.

Keskiviikkona iltapäivällä sateet tulevat pääosin vetenä, mutta pohjoisessa voi sataa paikoin räntää, tuntureilla luntakin. Aurinkoisinta on Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Keskiviikkona ja torstaina lämpötilat ovat koko maassa kymmenen asteen alapuolella, laajalti ollaan vain viiden asteen vaiheilla. Torstain vastaisesta yöstä ennustetaan useille alueille tämän viikon kylmintä.

– Pakkasta voi olla eteläisintä Suomea myöten selkeillä alueilla. Itään leviää sadealue, jonka etureunassa voi sataa räntää, ennustaa Markus Mäntykannas.

Torstaina sadetta tulee Kaakkois-Suomesta kohti Länsi-Lappia. Päivällä sateet ovat jo vettä, mutta Käsivarren Lapissa voi sataa räntää, tuntureilla jopa lunta.

Lämpötila jää torstain runsaassa sateessa vain muutamaan lämpöasteeseen, poutaisilla alueilla ollaan 5-8 asteessa.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat