Kyberturvallisuusasiantuntija, joka tekee myös tiskillä leipiä – näin Subway vastasi hämmentävästä työpaikkailmoituksestaan: "Kiitos, kiitos, kiitos"

Subwayn julkaisema työpaikkailmoitus on herättänyt hilpeyttä ja poikinut vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Subwayn työpaikkailmoituksessa etsittiin Espoon ja Lohjan ravintoloihin kyberturvallisuusasiantuntijaa, joka päivittää tietoturvajärjestelmiä, tietokoneiden ohjausta sekä Visma Fivaldi-taloushallinto-ohjelmaa. Viikoittaisiin tehtäviin kuului ilmoituksen mukaan myös inventaario, raportointi myynnistä, varastosta ja asiakasmääristä. Raportointiin lukeutuu myös tiedottaminen voitoista ja tappiosta Subwayn pääkonttoriin. Tässä ei kuitenkaan ollut kaikki työtehtävät.

IT-alan osaaja tiskin takana ja perehdyttämässä

Työn kuvauksessa on lueteltu työtehtäviin kuuluvaksi myös mahdollinen henkilökunnan perehdytys ja työantajaan vaatimaan päivittäiseen toimintaan osallistuminen. Työntekijän tulisi korvata sairaslomat ja työskennellä tiskillä, jossa valmistetaan asiakkaalle sub-leivät, salaatit ja muut tuotteet, sekä hoitaa tilaukset ja laskutus. Ilmoituksessa lukee lopuksi ”Työnkuva on siis laaja-alainen.”

Ilmoitus on herättänyt monipuolista keskustelua muun muassa Twitterissä. Subwayn on kerrottu hakevan ”korkeakoulutettua tietoturva-asiantuntijaa, jolta hoituu myös taloushallinto ja leipien teko. Tätä kai tarkoitetaan, kun puhutaan työpaikoista, jotka tarjoavat monipuolisia haasteita.”

Moni ihmettelee, onko työpaikkailmoitus todellinen. Osa haluaa välttää Subway-ravintoloita, joita ilmoitus koskee.

Toisessa kommentissa todetaan, kuinka harvemmin samassa ilmoituksessa vaaditaan tietoturvataitoja ja hygieniapassia.

Kriittisissä kommenteissa todetaan myös, että työpaikkailmoituksen vaatimustaso on liian korkea, ja kaikkien työntekijöiden ei tulisi tehdä kaikkia työtehtäviä.

MTV Uutiset tavoitti toimitusjohtajan

MTV Uutiset tavoitti Sunshine Sub Oy Ltd:n toimitusjohtaja Tanveer Choudhryn. Kun Choudhryltä kysyttiin, millaista työntekijää ilmoituksessa oikein etsitään, Choudhry kertoi päivittäneensä ilmoituksen.

– Tässä on mennyt kaksi ilmoitusta sekaisin, kiitos, kiitos, kiitos, Choudhry toisteli ja sulki puhelimen.

MTV Uutiset ei tavoittanut toimitusjohtajaa enää myöhemmin. 

Suomen ja Ruotsin Subwayn markkinointipäällikkö Elina Jollman toteaa sähköpostitse, kuinka Subwayn yrittäjällä on tapahtunut inhimillinen virhe työpaikkailmoituksen luomisessa. Jollman ei kuitenkaan vastaa tarkentaviin kysymyksiin siitä, millainen virhe on tapahtunut, ja millaista työntekijää Subway todellisuudessa etsii.

Jollman eikä Choudhry ei vastaa kysymykseen siitä, miksi Subway tarvitsee kyberturvallisuusasiantuntijaa.

Myöhemmin työpaikkailmoitus päivitettiin. Uudessa ilmoituksessa etsitään ravintolapäällikköä, jolla on IT-alan osaamista. Työn tarkemmassa kuvauksessa kuvaillaan ravintolapäällikön työtehtäviä, mutta IT-alan osaamisvaatimuksia ei avata tarkemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat