Kuvat: Lohduton näky odotti Donnan ja Billyn kotona – Ihmiset paenneet tulvavesiä ullakoille Houstonissa

Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa on raportoitu tulvista Harvey-myrskyn rankkasateiden jälkeen. 

Sosiaalinen media on täyttynyt tulvakuvista, ja esimerkiksi Houstonin poliisipäällikkö on varoitellut ihmisiä, jotka ovat paenneet tulvavesiä ullakoille. Poliisi pelkää, että ihmiset saattavat jäädä ullakoille loukkuun.

Rockportissa Texasissa asuvat Donna ja Billy Raney olivat asunnossaan myrksyn iskiessä. Kun tuuli repi kattoa ja kaatoi seiniä, pariskunta pakeni kylpyhuoneeseen. Heidät pelastettiin myöhemmin pahoin vaurioituneen asuntonsa ikkunan kautta.

Paikallislehti San Antonio Express Newsin haastattelema asukas kertoo vaikeasta tilanteestaan.

– Minä ja viisi ystävääni odotimme myrskyä asunnoissamme. Se oli aivan uskomatona. Nyt minulla ei ole enää myymälää, asuntoa eikä myöskään vakuutusta, Ruben Saxon sanoi. 

Paikallinen ABC13 houston -uutiskanava kertoo Twitterissä myös, että paikallinen hätäkeskus on pahasti ruuhkautunut puheluiden takia.

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC on kertonut, että myrsky on heikentynyt mutta Texasin kaakkoisosissa on syytä varautua runsaisiin sateisiin ja vakaviin tulviin tulevina päivinä.

Eilen varhain aamulla Suomen aikaa Texasin rannikolle iskeytynyttä hurrikaania pidetään voimakkaimpana Yhdysvaltoja kohdanneena sitten vuoden 2005. New York Timesin teitojen mukaan ainakin viisi ihmistä on kuollut. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja