Kuvat: Kuuluisan muotisuunnittelijan kuplamainen huvila myynnissä – hinta satoja miljoonia

Saippuakuplia vai mustekalan lonkero? Muotisuunnittelija Pierre Cardinin myynnissä oleva huvila muistuttaa kaikkea muuta kuin tavanomaista taloa. Myyntihintakin hipoo ennätyksiä.

Le Palais Bulles, suomalaisittain kuplapalatsi, sijaitsee Etelä-Ranskassa, noin tunnin ajomatkan päässä Nizzasta, Theoule-sur-Merin kukkulalla. Näkymät Välimerelle ovat 70-luvun lopussa rakennetun palatsin ikkunoista hengästyttävät.

 – Arkkitehtuurinsa puolesta tämä on ainutlaatuinen. Samanlaista ei löydy Ranskasta, ei Välimeren ääreltä eikä Atlantin puolelta. Ei edes Monacosta, huvilaa välittävä Charles-Henri de La Grandière toteaa.

Historiallisiin monumentteihin kuuluva huvila tuli myyntiin syyskuun lopussa. Sen nykyinen omistaja, italialais-ranskalainen muotisuunnittelija Pierre Cardin osti rakennuksen 90-luvulla ja on järjestänyt siellä tapahtumia sekä esitellyt design-kokoelmiaan.

– Palatsissa on nähty muotinäytöksiä ja teatteriesityksiä. Tämä rakennus todella elää ja herra Cardin myös toivoo, että elämä siellä jatkuu.

Arkkitehdilla suomalainen äiti

Palais Bulles’n suunnitteli Unkarissa syntynyt Antti Lovag, jonka äiti oli suomalainen ja isä venäläinen. Myöhemmin Ranskaan asettuneelle arkkitehdille polveilevaa luontoa myötäilevät muodot merkitsivät paluuta juurille, esi-isiemme luo, jotka elivät luolissa.

Sisätilaa rakennuksessa on kaikkiaan 1200 neliötä. Palais Bulles’ssa on välittäjän mukaan 29 huonetta, josta 15 makuuhuoneita. Joukossa on myös suuri vastaanottotila, johon mahtuu istumaan 350 vierasta.

– Ostettuaan palatsin Cardin rakennutti puutarhaan hienon amfiteatterin, jossa voi järjestää esityksiä. Teatterissa on yli 500 istumapaikkaa ja näkymänä upea panorama Välimerelle, välittäjä Charles-Henri de La Grandière kertoo sitten.

Puutarha on puolestaan kooltaan runsaat 7000 neliömetriä, mitä elävöittävät useat erimuotoiset uima-altaat.

Hinta sadoissa miljoonissa

Välittäjän mukaan pian nelikymmenvuotias rakennus on yhä erinomaisessa kunnossa. Siitä, kuuluvatko huonekalut mukaan kauppaan, ei vielä ole keskusteltu. Hintakin on salaisuus.

– Sen voin sanoa, että puhumme yhdeksännumeroisesta luvusta. Tämä tarkoittaa, että Palais Bulles on yksi maailman kalleimmista kiinteistöistä.

Eteläranskalaisen Nice Matin-lehden lähteen mukaan Pierre Cardin pyytäisi palatsista huikeat 350 miljoonaa euroa. Välittäjän mukaan kiinnostus palatsia kohtaan on runsasta.

Kuvien oikeudet: La Cie Immobilière CHARLES-HENRI DE LA GRANDIERE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja