Mainos

KUVAT: Korkeasaaressa ennätysmäärä orpoja siilinpoikasia

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on viimeisen viikon aikana tuotu 75 orvoksi jäänyttä siilin poikasta. 

Määrä on poikkeuksellinen normaalivuoteen verrattuna, mutta niin on myös poikueiden koko. Eräässä hoitolaan tuodussa poikueessa oli 11 poikasta. Tavallisesti poikasia on 4-6. Korkeasaaresta arvellaan, että viileä ja sateinen alkukesä oli siileille suosiollinen, ja ne ovat löytäneet hyvin ravintoa.

Korkeasaaren eläintarhan kuraattori Kristina Renqvist kertoo, että valtaosa tuoduista poikasista on selvinnyt ensimmäisistä päivistään. Poikasten kunto sairaalaan saapuessa vaihtelee sen mukaan, kuinka pian emon kuoleman jälkeen ne on löydetty.  

– Jos poikaset löydetään liian myöhään, ne ovat saattaneet kylmettyä ja kärpäset ehtivät munia niihin. Munia voi vielä hirveällä työllä yrittää noukkia eläimestä pois, mutta jos niissä on jo toukkia, mitään ei ole enää tehtävissä, Renqvist sanoo. 

Renqvistin mukaan poikanen saattaa löydettäessä vaikuttaa virkeältä. Lämpimään tuotaessa munat alkavat kuitenkin kehittyä, mikä käy poikasen kohtaloksi.  

Renqvist muistuttaa, että siilien yleisin kuolinsyy nykyään on tavalla tai toisella ihminen. Marjaverkot, puutarhakoneet ja liikenne vievät poikasilta huolenpidon.  

– Kun varoo, ettei aja mammojen päälle, lapsetkaan eivät jää orvoksi, hän neuvoo.  

Avun tarpeessa olevan yksinäisen siilinpoikasen hoito-ohjeita voi lukea villieläinsairaalan verkkosivuilta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.