KUVAT: Kennedyjen lomakartano myynnissä

Kennedyn suvun kartano on myynnissä 28 miljoonan euron hintaan.

Floridan Palm Beachilla sijaitseva Winter White House -nimellä kutsuttu kartano on laitettu myyntiin. Kyseisessä ökylukaalissa John F. Kennedy ja Jackie-vaimo lomailivat lastensa kanssa aikoinaan.

Vuonna 1922 rakennettu kartano on myynnissä 28 miljoonan euron hintaan. JFK:n isä Joseph Kennedy osti kodin aikoinaan vuonna 1933 maksaen siitä silloin vain noin 88 000 euroa.

Hulppea kartano toimi koko Kennedyn klaanin lomanviettopaikkana, kun Washingtonin talvi kävi liian kylmäksi. Kartanossa on 11 makuuhuonetta ja useilta toisen kerroksen parvekkeilta on upeat näkymät merelle. Pihalta löytyy niin uima-allas kuin tenniskenttäkin.

Vuonna 1991 yhdistettiin kartano kuitenkin skandaaliin, kun JFK:n veljenpoikaa William Kennedy Smithiä syytettiin raiskauksesta kartanon lähirannalla. Smith vapautettiin syytteistä. Kun vielä suvun matriarkka Rose Kennedy kuoli vuonna 1995, kartanosta päätettiin viimein luopua. Investointipankkiiri John K. Castle osti Kennedyn kartanon 3,6 miljoonalla eurolla ja käytti lisäksi 4,4 miljoonaa euroa remontointiin, sillä kartanossa ei vielä tuolloin ollut esimerkiksi ilmastointia tai keskuslämmitystä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat