Kuvat: Apple julkisti uudet iPhone 12 -puhelimet, mukana myös minipuhelin – ostajan on enää turha haaveilla ilmaisista kuulokkeista ja virtalähteestä

Teknologiajätti Apple julkisti tiistaina uudet iPhone-puhelinmallinsa.

Uudet puhelimet toimitetaan ilman kuulokkeita tai virtalähdettä, sillä Apple haluaa olla entistä ympäristöystävällisempi.. Uusissa puhelimissa on muun muassa aiempia malleja parempi suorituskyky, entistä tarkempia kuvia ottavat kamerat ja lisäksi ne tukevat jatkuvasti uusille alueille levittäytyvää, entistä nopeampaa 5g-verkkoa.

Apple julkisti pienikokoisen ja pienemmällä näytöllä varustetun iPhone 12 Mini -mallin ja suuremmalla näytöllä varustetun, iPhone 11 -mallia muistuttavan iPhone 12 -puhelimen. Lähtöhinnat vaihtelevat 829 eurosta 1279 euroon. Aiempina vuosina julkistetut iPhone SE -, iPhone XR - ja iPhone 11 -mallit säilyvät myynnissä, mutta Apple madalsi näiden puhelimien hintoja.

Puhelimien muotoilu muistuttaa vuonna 2013 julkistettuja iPhone 4 ja iPhone 5 -malleja, ja ne ovat viimeaikaisimpia malleja kulmikkaampia ja litteämpiä. Aiempien mallien tapaan puhelimissa on kasvontunnistus.

Uudet puhelimet toimitetaan ilman kuulokkeita tai virtalähdettä, sillä Apple haluaa olla entistä ympäristöystävällisempi. Puhelimien mukana tulee kuitenkin latauskaapeli, ja puhelimet latautuvat aiempia malleja nopeammin langattomalla latauksella.

Iphone 12 Mini-malli on varustettu 5,4 tuuman näytöllä eli se on hieman vuonna 2016 julkistettua iPhone SE -mallia pienempi. Toisin kuin SE-mallissa, iPhone 12 Mini -mallissa näyttö kattaa lähes koko puhelimen etuosan. Iphone 12 -mallin tavoin puhelimen takapuolella on kaksoiskamera.

Iphone 12 -malli muistuttaa monin tavoin viime vuonna julkistettua iPhone 11 -mallia. Siinä on 6,1-tuumainen, aiempaa parempi OLED-näyttö, ja se on iPhone 11 -mallia 11 prosenttia ohuempi. Lisäksi näytön lasi on aiempia malleja kestävämpi.

Lisäksi Apple julkisti iPhone 12 Pro -puhelimen ja iPhone 12 Pro Max -puhelimen, jossa on 6,7 -tuumainen OLED-näyttö. Iphone 12 Pro Max -malli on Applen toistaiseksi suurikokoisin puhelinmalli.

Puhelimien lisäksi Apple julkisti aiempia malleja pienikokoisemman version HomePod -älykaiuttimestaan. Google ja Amazon ovat toistaiseksi dominoineet älykaiutinmarkkinaa, ja Apple toivoo saavansa jalansijaa tällä markkinalla.

Applen oli tarkoitus julkistaa uudet puhelimensa jo viime kuussa, mutta koronapandemia viivästytti julkistusta. Julkistustilaisuus oli tällä kertaa virtuaalinen pandemian takia.

Katso myös video!

Lue myös:

    Uusimmat