Kuva paljastaa: raskas tiedustelusotakone lensi Suomea kohti Putinin edellä – tunnistaa ohjukset ja panssarivaunut

Putin saapui - tiedustelukone turvasi presidentin tietä 1:25

Venäjän presidentti Vladimir Putin on saapunut Helsinkiin. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että reilu tunti aikaisemmin Putinin Ilyushin II-95-300 -koneen mukana Moskovasta lähti lentämään myös Berijev A-50 -kaukotiedustelukone. Asia paljastuu FlightRadar-ilmailusivustosta otetuista kuvista.

Kyseinen kone on Ilyushin-mallin erikoisversio ja muun muassa FlightRadar luokittelee Berijevin Ilyushin II-76:ksi. Uusin Berijev-tyypin kone pystyy havaitsemaan monet aseelliset uhkatekijät, kuten pommikoneet, hävittäjät, risteilyohjukset ja panssarivaunuja.

Tiedustelukone lensi Suomenlahdelle, jonka jälkeen se lähtikin yllättäen kaartamaan kohti Kaliningradia. Kone laskeutui oletettavasti Kaliningradin sotilastukikohtaan. Hetken kuluttua Putinin oma kone, lähti kulkemaan tismalleen samaa reittiä pitkin kohti Helsinkiä.

Samainen Berijev A-50 on käynyt lähellä Suomen ilmatilaa ennenkin: muun muassa vuosi sitten uutisoimme erikoisen vilkkaasta lentoliikenteestä ja oudoista operaatioista Suomen aluevesirajojen tuntumassa. Kyseessä oli tällöinkin sama Berijev-nimeä kantanut tiedustelukone.

Putinin saapuminen myöhästyi ja se luonnollisesti myös venytti presidenttien tapaamista alkuperäisestä aikataulusta.


Lue myös:

    Uusimmat