Mainos

Kuusi kuoli rajussa kolarissa Kiikalassa

Säiliöauton ja asuntoauton kolarissa kuoli neljä aikuista ja kaksi lasta. Keli onnettomuuspaikalla oli kuiva ja sää aurinkoinen.

Kuusi ihmistä on kuollut säiliöauton ja asuntoauton kolarissa Kiikalassa Varsinais-Suomessa.

Asuntoautossa oli kolme aikuista sekä vuonna 2005 ja 2006 syntyneet lapset. Myös säiliöauton kuljettaja kuoli.

Onnettomuus sattui iltapäivällä vähän ennen neljää ykköstiellä noin kilometri Kruusilan risteyksestä Salon suuntaan.

Kiikalan onnettomuus

- Helsingin suuntaan oli matkalla täysperävaunullinen säiliörekka, jota vastaan tuli matkailuauto. Jostain syystä matkailuauto ajautui rekan kaistalle ja törmäsi rekkaan, kertoi ylikonstaapeli Mauri Mäkynen Salon poliisista MTV:n uutisille.

Silminnäkijöiden mukaan asuntoauto oli ensin käynyt vastaantulevan liikenteen kaistalla. Sen jälkeen se oli siirtynyt nopeasti tien oikeaan reunaan, mutta ajautunut sitten jälleen vasemmalle suoraan säiliöauton eteen.

Törmäyksen jälkeen rekka suistui tien vasempaan reunaan ja kaatui, jolloin rekan hytti irtosi. Vehnäjauholasti pysyi paikallaan. Pahoin romuttunut matkailuauto jäi osittain tielle.

Liikenne joudutaan ohjaamaan kiertotietä myöhään yöhön asti.

Turman syy ei vielä selvillä

Onnettomuuden tutkimukset ovat käynnissä ja toistaiseksi poliisi on selvittänyt, että vuoden 2005 Fiat-merkkisessä asuntoautossa ei tiettävästi ollut mitään teknistä vikaa.

- Tämän vuosimallin perusteella voisi ajatella, että se on ainakin tekniikkapuolelta ollut kunnossa ja varmasti myös ihan liikennekelpoinen, arvioi ylikonstaapeli Mauri Mäkynen.

Onnettomuushetkellä keli oli kuiva ja sää aurinkoinen.

- Onnettomuuden syytä on erittäin vaikea tässä vaiheessa arvioida. Jostain syystä kuljettaja teki ajovirheen. Sairauskohtauskaan ei ole poissuljettu syy, sanoo Mäkynen.

- Paikalla on liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta ja se suorittaa omat selvityksensä. Tietysti myös Salon kihlakunnan poliisilaitos suorittaa oman tutkintansa asiassa.

Mäkysen mukaan poliisi on saanut onnettomuudesta useita silminnäkijälausuntoja.

- Etenkin matkailuauton takana ajaneita on ilmoittautunut meille ja heitä on kuultu paikan päällä sekä jälkeenpäin puhelimitse.Tehtävissä ovat nyt lääketieteelliset ja tekniset tutkimukset. Valitettavasti emme voi osapuolia kuulla, joten tutkinta ei erityisen nopeasti etene, Mäkynen toteaa.

Onnettomuustutkintakeskus ei aseta tutkintalautakuntaa, koska onnettomuuden toinen osapuoli oli yksityisessä ajossa ollut ajoneuvo, kertoo keskuksen johtaja Tuomo Karppinen.

Viime vuosien suuronnettomuuksia

Vehviläinen esitti osanottonsa omaisille

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on esittänyt osanottonsa Kiikalassa sattuneen liikenneonnettomuuden uhrien omaisille.

- Olemme saaneet viime päivinä murheellisia uutisia tieliikenteestä. Liikenne on vaatinut lukuisia uhreja. Tänään Kiikalassa Varsinais-Suomessa sattunut onnettomuus on järkyttänyt meitä kaikkia, Vehviläinen sanoi tiedotteessaan.

Vehviläinen vakuutti, että viranomaiset tekevät parhaansa parantaakseen tieliikenteen turvallisuutta. Samalla Vehviläinen vetosi kaikkiin kesälomakaudella tiellä liikkuviin, että nämä edistäisivät omalla käyttäytymisellään liikenneturvallisuutta.

(MTV3-STT)

Olitko paikalla? Lähetä kuvia MTV3:n Uutissilmään.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.