Kuusenraadot kompostiin joulun jälkeen pääkaupunkiseudulla

Joulun jälkeisiä joulukuusenraatoja päätyy hyötykäyttöön loppiaisesta lähtien, kun pääkaupunkiseudun jätehuolto kerää niitä biojätteen seosaineeksi. Kuivuneet kuuset haketetaan ja sekoitetaan kompostiin uutta elämää tukemaan.

Pääkaupunkiseudun asukkaita on tämän kuusikeräyksen piirissä noin 700 000. Puut kerätään kaikilta biojätekeräyksessä mukana olevilta kiinteistöiltä eli taloista, joissa on vähintään 10 asuntoa.

-Joulukuuset tulee kasata kiinteistön jätepisteen viereen niin, että ne saadaan siitä vaivattomasti kuormatuksi. Kuusikasa ei saa estää jätepisteeseen menoa, jäteastioiden täyttämistä eikä niiden tyhjentämistä, neuvotaan YTV:n jätehuollosta.

Kuuset kerätään samaan kuormaan biojätteiden kanssa, ja tämän takia saattaa varsinkin isommilla kiinteistöillä useampia viikkoja ennen kuin kaikki kuuset on kuljetettu pois. Kuusien kuljetuksesta peritään 1,43 euroa kappaleelta.

-Kuusensa voi myös viedä itse Sortti-asemalle Kivikkoon ja Ämmänsuolle tai Seutulan jäteasemalle, YTV lisää. Tämä palvelu on tarkoitettu lähinnä omakotitalojen tai pienten rivitalojen asukkaille, jotka eivät ole mukana biojätteen erilliskeräyksessä. Yksittäiset kuuset otetaan vastaan maksutta.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja