Kurkkaus huippupuhelimen sisuksiin – Samsung Galaxy S7 hankalasti korjattava

Samsungin uusista Galaxyista on jo nähty purkukuvia, joiden kautta puhelimen tekninen tarjonta ja koontitavat paljastuvat. Nyt Galaxy S7:n purkaneen iFixitin erikoisuus on kuitenkin arvioida laitteiden korjattavuutta ja tällä saralla Samsungin huippu-uutuus pärjää heikosti.

Galaxy S7:n purkutoimet alkavat suhteellisen viattomasti. Takakuori on kiinnitetty liimalla, jonka pehmittäminen lämmöllä ja varovaisella vitkuttelulla saa laitteen avautumaan. Ensimmäisenä paljastuvat muun muassa antenni ja langattoman latauksen mahdollistava käämi.

Syvemmälle kaivauduttaessa esiin saapuu viimein akku. Se on kuitenkin tiukasti paikoillaan liimalla ja vaatii irroittajalta vaivaa.

Suurimman ongelman aiheuttaa näytön, toimintapainikkeiden ja tiettyjen piirilevyjen tiukka yhdistelmä. Esimerkiksi USB-portin vaihtaminen on täysin mahdotonta ilman toimintapainikkeiden LED-valojen ja sitä myötä myös näytön irroittamista. Lisäksi puhelimen lukuisat lasipinnat tekevät purkutöistä vahinkoalttiita.

Kaiken tämän vuoksi iFixit antoi Galaxy S7:n korjattavuudelle vain kolme pistettä kymmenestä. Useat komponentit voi kyllä vaihtaa erikseen, mutta näytön ja monien muiden osien muodostama herkkä ekosysteemi tekee taas tietyistä toimista täysin kannattamattomia. Samsung-uutuus on tiukkaan pakattu laite, joka tarjoaa arvostelumme perusteella hyvää käytettävyyttä. Samalla se ei kuitenkaan anna käyttäjälle aseita itsenäiseen huoltamiseen.

Samsung Galaxy S7 osissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja