Mainos

Kurkistus Ristomatti Ratian ylellisyyteen

Taitelija Ristomatti Ratia esitteli MTV3.fi:lle ylellisen kotinsa Helsingin keskustassa. Taiteen keskellä asustavan Ratian koti näyttää tyylikkäältä, kuten mies itsekin.

Taitelija Ristomatti Ratia päästi toimittajan kurkistamaan ylelliseen kotiinsa Helsingin Kaivopuiston kupeeseen. Saarenmaan kartanossaan suurimman osan kesästään viettävä Ratia esittelee mielellään kotiaan ja kehuu vuolaasti taidekokoelmaansa.

– Täällä käy paljon vieraita. Vieraat antavat hyvän syyn siivota, mies naurahtaa pilke silmäkulmassa.

Taiteen keskellä

Ratia huoneisto on oikea elämys. Seinällä ei näy enää yhtään tyhjää paikkaa uusille maalauksille.

Miehen olohuoneesta löytyy värivaloja, erilaisia koristetuoleja, arkkuja ja maljakkoja. Taiteilija tunnustautuu myös itse suureksi keräilijäksi.

– Lempipaikkani on juuri tämä olohuone, hän innostuu esittelemään.

Merinäköala joka ikkunasta

Ratia kuvailee kotiaan ylelliseksi ja kertoo, että hänen täytyy muistuttaa itselleen aina tietyin väliajoin, kuinka suuri kunnia on saada asua tässä asunnossa.

– Kaikista viidestä ikkunasta on suora merinäköala. Varsinkin kesällä täällä on paljon laivaliikennettä ja laivat menevät suoraan tuosta ikkunan alta, mies maalailee.

Ratian makuuhuone on ehdottomasti asunnon hillityin. Sängynpäädyssä on hyllyllinen erinäköisiä ja -kokoisia pulloja.

Avaran huoneen nurkassa ovat isot vanhat rappuset, jotka lähemmällä tutkinnalla paljastuvat lampuiksi. Rappusilta kurkistaa Minni Hiiri.

Muista huoneista poiketen ei makuuhuoneen seinällä ole kuin yksi peili.

Vieraille omaa viiniä

Aina kun taitelija viettää aikaa Helsingissä, hänen luonaan käy vieraita. Mies kertoo hemmottelevansa heitä mielellään. Viimeisilleen kyläilijöilleen hän tarjosi ensimmäistä Ratia-viiniään. Viinin nimeen liittyy mielenkiintoinen tarina.

– Kun piti antaa viinille nimi, mietin että aina kun olen nauttinut elämästä, se on tapahtunut meidän verannallamme tai Saarenmaan keittiössä. Tilanteeseen liittyy tuoli, joten ajattelin, että tehdään pullon-etiketistä tuoli. Meillä on punainen tuoli ja valkoinen tuoli -viinit, eli punaviini ja valkoviini.

Ratia sanoo samaan hengen vetoon pitävänsä tuoleista erittäin paljon. Olohuoneen ikkunalaudalla on rivi vanhoja upeita koristetuoleja.

Ristomatti Ratia kertoo lisää asunnostaan, kun Anna Perho vierailee hänen luonaan Perho tuli taloon -ohjelmassa 26.2. kello 20!

Teksti ja kuvat: Silja Välske

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.