Kuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssa

Nämä kuppikakut leivottiin yhdessä Viivi Pumpasen kanssa. Kuppikakut on kätevää leipoa, ja banaani tekee taikinasta hyvin säilyvän.

Vinkki: Hiivaleipäjauhoilla saat taikinasta tummempaa ja kuitupitoisempaa, myös kaurahiutale ja -lese sopivat taikinaan mainiosti.

16 keskikokoista tai 12 isoa leivosta

"Kaikkea 2" -taikina:

2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Karkea Vehnäjauhoja
2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2 rkl Myllyn Paras Kauraleseitä
2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl survottua banaania
2 munaa
2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
2 dl kevyt kermavalmistetta

Kuorrutus:

100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun:

nonparelleja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä tai mikrosta ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää seos halutessasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.

Vinkki: Käytä tarvittaessa laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitovalmisteita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Kuva: SuomiTV/Heidi Matikainen

Lue myös:

    Uusimmat