Kuoleva opettaja halusi helpottaa perheensä tuskaa ja kirjoitti itse oman muistokirjoituksensa: "Loppujen lopuksi vain sillä on merkitystä..."

Ruumiinsa voi luovuttaa opetuskäyttöön kuolemansa jälkeen – vainajan kohtaaminen jättää jäljen:"Tietysti siinä on kysymys kuoleman kohtaamisesta" 6:35
Entä, jos antaisit itsesi opetuskäyttöön kuolemasi jälkeen? Vainajan kohtaaminen jättää jäljen: "Tietysti siinä on kysymys kuoleman kohtaamisesta"

32-vuotias Ashley kirjoitti itse oman muistokirjoituksensa. – Toivon, ettet enää anna mitättömien asioiden stressata itseäsi, nainen totesi viimeisessä viestissään.

Amerikkalaisopettaja halusi säästää perheensä lisäsurulta. Syöpää sairastanut Ashley Ann Kuzma, 32, kirjoitti itse oman muistokirjoituksensa, kertoo New York Post.

Menehtyi sairauteen syksyllä 2019

Vuonna 2017 Ashley hakeutui lääkäriin, koska koki jatkuvaa kurkkukipua ja hänen äänensä oli käheä. Tutkimuksissa Ashleylta löytyi kurkunpään syöpä.

Ashley taisteli kahden vuoden ajan: häneltä poistettiin jopa äänihuulet, hän sai sädehoitoa noin 60 kertaa, ja syöpä vaikutti jo nujertuneen, kunnes se palasi.

Ashley menehtyi sairauteen syksyllä 2019. Ennen kuolemaansa nainen kirjoitti oman muistokirjoituksensa.

"Tee sitä, mikä sinulle on tärkeää"

Tekstissään Ashley kuvailee elämänsä vaiheita, kuten perinteisissä muistokirjoituksissa on tapana. Hän kertoo olevansa onnekas saatuaan elää elämäänsä rakastavan perheen ja ystävien kanssa.

AshleyJos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lisäksi Ashley halusi viimeisenä viestinään jakaa toivoa muille.

– Toivon, ettet enää anna mitättömien asioiden stressata itseäsi. Tee sitä, mikä sinulle on tärkeää. Rentoudu ja nauti ympärilläsi olevien seurasta. Mitä arvostat elämässäsi? Loppujen lopuksi vain sillä on merkitystä.

"Aikasi tällä planeetalla on lyhyt"

Perhe arvosti Ashleyn elettä. Hänen ystävänsä aviomies Matt Hogue kiittelee Ashleyn rohketta Facebookissa.

– Voitko kuvitella, että 32-vuotiaana istut alas kirjoitamaan omaa muistokirjoitustasi? Kuvittele, millaista voimaa ja rohkeutta vaatii tehdä se. Kehotan kaikkia käyttämään hetken kirjoituksen lukemiseen, Matt toteaa.

Hoguen mukaan Ashleyn kehotus keskittyä itselle tärkeisiin asioihin on täysin totta.

– Ala tutkia elämässäsi niitä asioita, joilla on oikeasti väliä, ja arvosta niitä. Aikasi tällä planeetalla on lyhyt, tee siitä sen arvoista.

Lue myös:

    Uusimmat