”Kunnioituksesta ennen kaikkea Valtteria kohtaan” – Toto Wolffin lausunnot pudottelevat yhtenään vihjeitä tulevasta ilmoituksesta

0:36
Valtteri Bottas kommentoi salaperäisesti sopimustilannettaan torstaina.

Päätös Mercedeksen toisesta kuskipaikasta on jo tehty, mutta tallipäällikkö Toto Wolff ei voi vieläkään kertoa sitä julki. Itävaltalaispomon sanomisia punnitaan siksi nyt grammojen tarkkuudella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Wolff pitkittää edelleen jännitystä siitä, ajaako ensi kaudella Mercedeksen F1-autoa Valtteri Bottas vai George Russell. Päätös on hänen mukaansa jo tehty, mutta sitä ei voi vielä julkistaa.

Tämä johtuu Wolffin mukaan siitä, ettei ilman paikkaa jäävälle kuljettajalle ole vielä löytynyt uutta pestiä.

– Ensinnäkin, mitä teemmekään tiedottamisen suhteen, meidän täytyy tehdä se kunnioituksella kaikkia osapuolia kohtaan. Ennen kaikkea Valtteria, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä vuodesta 2008 alkaen, Wolff kommentoi C Moren haastattelussa perjantaina.

Lausunnon voi ymmärtää hyvinkin niin, että Bottas on juuri se kuljettajalle, jolle uutta paikkaa etsitään. Perjantain lehdistötilaisuudessaan Wolff lipsautti julki tiedon, että paikkoja on vapaana sekä Williamsilla että Alfa Romeolla.

Ja miksi Williamsilla oli paikka vapaana, jos George Russell ei olisi lähdössä sieltä? Toinen kuljettaja Nicholas Latifi nimittäin on toimitusjohtajan Josh Capiton mukaan jatkamassa.

Tulevaisuus Russellissa

Wolff tietää Bottaksen kyvyt vanhastaan. Lahjakkuus, nopeus, älykkyys ja hyvät yhteistyökyvyt puhuvat suomalaisen puolesta. Toisaalta George Russellin kaltaisia lupauksia ei juuri vapailla markkinoilla liiku.

– Tarvitsemme tallin heille molemmille, ja ennen kuin se on hoidettu, emme voi oikeasti julkistaa mitään, Wolff jatkoi.

– Tiedämme, mitä saamme Valtteri Bottakselta, ja hän on ollut mukana niin monessa mestaruudessa. George on vähän tuntemattomampi, mutta samalla se on myös tulevaisuutta. Muissa talleissa (Charles) Leclerc, Lando Norris ja luoja tietää, ketkä muut, ovat ottaneet johtavan roolin. Se on jotain, mitä meidän täytyy pohtia.

Wolff toivoo varmasti jo itsensä takia, että asia saataisiin pian paketoitua.

– Se on todella vaikeaa, koska mitä ikinä teemmekään, joudumme tuottamaan pettymyksen toiselle, jota et halua pettää.

Mervi Kallion pyyntö kertoo asia julki jo nyt saa Wolffilta vastaukseksi päänpyörityksen.

– Pian, hän hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja